VIDEO: Patrik Laineen pisteputki 10 ottelua – nousi Sidney Crosbyn rinnalle!

Patrik Laineen 14:s maali kymmeneen viime otteluun syntyi pirupaitoja vastaan.
Patrik Laineen 14:s maali kymmeneen viime otteluun syntyi pirupaitoja vastaan.

Winnipeg Jetsin Patrik Laineen pisteputki on nyt jo kymmenen ottelun mittainen, kun hän osui viime yön kierroksella New Jersey Devilsiä vastaan.

Ei NHL-kierrosta ilman Patrik Laineen viimeistelemää maalia – se tuntuu tällä hetkellä olevan hyvin pitkälti maailman kovimman kiekkoliigan sanoma.

Nuori suomalaislaituri heilutti nimittäin vastustajan maaliverkkoja jo neljännessä perättäisessä ottelussa, kun hän iski viime yönä joukkueensa 1-0-maalin 3-2-vierasvoitossa New Jersey Devilsistä.

Osuma syntyi ajassa 4:12, kun Nikolaj Ehlers toi ensiksi kiekon vauhdikkaasti alueelle, Paul Stastny sai Sami Vatasen vartioinnista huolimatta pudotettua kiekon sektoriin ja Laine kävi lätkäisemässä pelivälineen ohi voimattoman Cory Schneiderin.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Maalillaan Laine venytti ennätyksellisen pisteputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi. Sen aikana hän on tehnyt tehot 14+6=20. Samalla hän on enää vain maalin päässä maalipörssiä 40 osumallaan johtavasta Alexander Ovechkinista.

Maalinsa myötä Laine nousi NHL:n kaikkien aikojen viidenneksi tehokkaimmaksi U20-pelaajaksi maaleissa mitattuna, kun hän nousi 75. osumallaan Sidney Crosbyn rinnalle; kolmannen sijan jakaviin Wayne Gretzkyyn sekä Brian Bellowsiin on matkaa enää maalin verran.

Ottelun suomalaisosumat eivät suinkaan jääneet tähän, vaan seuraavasta vastasi Joel Armia, joka päätti peräti 14 ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putkensa kertakaikkisen upealla laukauksella.

Armialle pelattiin kiekko vastustajan sinisen lähettyvillä, hän otti muutaman terävän potkun ja lataisi kiekon b-pisteiden takakaaren takaa napakasti ohi Schneiderin.

Devils tuli ottelussa vielä kahteen eri otteeseen maalin päähän, mutta sen lähemmäksi isännät eivät päässeet ja näin ollen Jets vei ottelusta pisteet mukanaan numeroin 3-2.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018