VIDEO: Huikea näytelmä! Pekka Rinne ja Artturi Lehkonen ilmiliekeissä

Pekka Rinne oli todellinen painajainen Montreal Canadiensille.
Pekka Rinne oli todellinen painajainen Montreal Canadiensille.

Nashville Predatorsin Pekka Rinne torjui Montreal Canadiensia vastaan NHL-uransa toiseksi eniten laukauksia, mitä tulee yhteen yksittäiseen otteluun.

35-vuotias Pekka Rinne oli jälleen kuin se kuuluisa betoninen muuri maalillaan, kun Nashville Predators kävi hakemassa 3-2-voittolaukauskilpailuvoiton Montreal Canadiensin vieraana.

Rinteelle kirjattiin ottelussa uskomattomat 47 torjuntaa, mikä on hänen NHL-uransa toiseksi suurin määrä yksittäisessä ottelussa.

Yksi Rinteen lukuisista huippupelastuksista nähtiin ensimmäisessä erässä, Predatorsin pelatessa alivoimalla, kun hän ryösti Alex Galchenyukin.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Predatorsin käykin kiittäminen Rinnettä voitosta, sillä hän Canadiens vei jatkoajalla laukaukset nimiinsä peräti lukemin 10-2 ja ainoastaan suomalaisvahti piti ottelun elossa joukkueelleen.

Lopulta ottelun kakkostähdeksi valittu kokenut Pekka Rinne pakotti ottelun aina voittolaukauskilpailuun saakka, missä hän torjui sekä Paul Byronin, Jonathan Drouinin että Max Paciorettyn yritykset – toisin sanoen suomalainen koppasi kiinni kaikki isäntien yritykset.

Voittonsa myötä Rinteen voittoprosentti kuluvalta kaudelta on nyt 75 ja sillä hän on koko NHL:n ykkönen.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Ottelu oli jälleen vahva näytös myös Artturi Lehkoselta, joka on päässyt viime aikoina kovaan pistevireeseen.

Vielä reipas viikko sitten nuori suomalainen vaelsi lähes kahden kuukauden mittaisessa pisteettömässä putkessa, eikä maaleja ollut syntynyt yli kolmeen kuukauteen. Sitten koitti kuitenkin Ottawa Senators -ottelu, jossa Lehkonen iski kaksi maalia, sitä seurasi yhden maalin ilta Philadelphia Flyersia vastaan ja nyt hän puolestaan syötti joukkueensa molemmat osumat.

Lehkonen onkin nyt tehtaillut viimeiseen kolmeen otteluun tehopisteet 3+2 eli siis lähes puolet koko kauden pistesaalistaan, joka on nyt 5+6=11.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Andrei Vasilevskiy ja uskomaton torjunta! Epätoivo esti varman maalin