Pekka Rinne nousi NHL:n aktiivivahtien listalla 3. sijalle – jo kauden neljäs nollapeli

Pekka Rinne on pitänyt kuluvalla kaudella NHL-vahdeista toiseksi eniten nollapelejä.
Pekka Rinne on pitänyt kuluvalla kaudella NHL-vahdeista toiseksi eniten nollapelejä. Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne saa lähteä kohti NHL:n tähdistöviikonloppua melkoisen hyvissä fiiliksissä.

Ottelun ykköstähdeksi jälleen kerran valittu Pekka Rinne oli nimittäin kuluvan kauden aikana jo neljättä kertaa ohittamaton Predators-maalillaan.

Tällä kertaa hänet joutui todeta ohittamattomaksi esteeksi New Jersey Devils, joka pääsi yrittämään 24 kertaa Rinteen ohittamista. Predators voitti ottelun lukemin 3-0, kiitos P.K. Subbanin, Mattias Ekholmin sekä Viktor Arvidssonin maalien.

Ilman hyökkäyspään tähtiään Taylor Hallia ja Marcus Johanssonia (lue Brad Marchandin aiheuttamasta aivotärähdyksestä lisää täältä) pelannut Devils oli melko aseeton ottelussa, joskin Rinteen täytyi venyä muutamaan hyvään torjuntaan ottelun tiimellyksessä.

Kauden neljännellä nollapelillään Rinne nousi kuluvan kauden osalta jo NHL:n nollapelitilaston jaetulle kakkossijalle:

  1. Andrei Vasilevskiy (7 nollapeliä)
  2. Ben Bishop (4 nollapeliä)
    Sergei Bobrovsky (4 nollapeliä)
    Connor Hellebuyck (4 nollapeliä)
    Pekka Rinne (4 nollapeliä)

Rinteen nollapeli tarkoitti myös sitä, että hän nousi NHL:n aktiivivahtien listalla jaetulle kolmossijalle Los Angeles Kingsin Jonathan Quickin kanssa. Edellä ovat enää Florida Panthersin Roberto Luongo (74 nollapeliä) ja New York Rangersin Henrik Lundqvist (63 nollapeliä).

Nollapelillään Rinne vankisti myös ykkössijaansa kaikkien aikojen ykkösnimenä suomalaisten osalta, sillä hänellä on nyt kaiken kaikkiaan tilillään 47 nollapeliä.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Rinne nousi kuluvalla kaudella Miikka Kiprusoffin kanssa jaetulle ykkössijalle, kun hän nollasi Philadelphia Flyersin ja ylhäiseen yksinäisyyteen 35-vuotias Predators-vahti karkasi 25. marraskuuta nollapelillään St. Louis Bluesia vastaan.

Kipperin ohittamisesta erityisen teki se, että hänen isänsä Jukka oli tuolloin katsomossa todistamassa poikansa nollapeliä aitiopaikalta.

Flyersin, Bluesin ja Devilsin ohella Pekka Rinne on nollannut kuluvalla kaudella myös Calgary Flamesin.

Pekka Rinteen uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Teuvo Teräväisen ketsuppipullo räjähti – iski upeasti tehot 2+1!