VIDEO: Kyseenalaisin rankkarituomio ikinä? Ex-TPS-vahti Georgiev pysäytti Malkinin

Evgeni Malkinin kauppa saattaa realisoitua hyvinkin pian.
Evgeni Malkinin kauppa saattaa realisoitua hyvinkin pian. Kuva: Getty Images

NY Rangersin ja Pittsburgh Penguinsin välisen ottelun loppuhetkillä nähtiin käsittämätön rankkarituomio: ex-TPS-vahti Alexandar Georgiev esti kuitenkin ”oikeusmurhan”.

Kotijoukkue New York Rangers oli kaksi ensimmäistä erää aavistuksen verran vierasjoukkue Pittsburgh Penguinsia perässä ja se ajautuikin toisen erän alussa 0-2-tappioasemaan, kun Bryan Rust ja Riley Sheahan onnistuivat alle minuutin sisään maalinteossa.

Päätöserässä Rangers sai kuitenkin iskettyä kirivaihteen silmään: ensiksi Chris Kreider kavensi ylivoimalla ennen erän puoliväliä ja ajassa 54:28 Jesper Fast toi isännät tasoihin.

Ottelun draamankaari sai melkoisen huipennuksen, kun vain hetkeä myöhemmin Carl Hagelin vei Olli Määtän syötöstä vieraat takaisin johtoon; tuossa kohtaa pelikellossa oli aikaa enää hieman yli neljä minuuttia. Isännät eivät kuitenkaan antaneet periksi ja ajassa 56:43 Mika Zibanejad tasoitti ottelun ylivoimalla.

Loppuhuipennus oli kuitenkin vielä tulematta ja siitä vastasi ottelun tuomaristo. He nimittäin totesivat, että Rangers-vahti Alexandar Georgiev viivytti peliä seuraavalla tavalla ja tuomitsivat tilanteesta rankkarin vain 11 sekuntia ennen päätössummeria: kyseisestä rikkeestä tuomitaan automaattisesti rankkari, mikäli kellossa on peliaikaa jäljellä alle kaksi minuuttia.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Jokainen voi tehdä tilanteesta oman tulkintansa – oliko kyseessä tahallinen temppu vai ei – mutta Georgievin tulkinta oli se, että hän pysäytti kuluvan kalenterivuoden ylivoimaisesti kuumimman pelaajan, Evgeni Malkinin, rankkariyrityksen…

..ja juhli lopulta voittoa jatkoajalla, kun Zibanejad iski illan toisellaan ottelun voittomaalin aikaan 62:53.

Ex-TPS-vahti Georgiev, joka pelaa NHL:ssä ensimmäistä kauttaan, torjui ottelussa yhteensä 37 laukausta.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Erik Haula iski kaksi – nousi ylivoimatykkien TOP10:een