VIDEO: Rantasen vire jatkuu – vasta neljäs suomalaispelaaja 80 pisteen kerhoon?

Mikko Rantasen kauden 26:s maali syntyi Chicago Blackhawksin verkkoon.
Mikko Rantasen kauden 26:s maali syntyi Chicago Blackhawksin verkkoon.

Colorado Avalanchen Mikko Rantasen huima vire on vienyt hänet enää vain yhden pisteen päähän maagisesta 80 runkosarjapisteen rajapyykistä.

Mikko Rantanen oli jälleen elementissään viime yönä, kun Colorado Avalanche haki Chicago Blackhawksista maukkaan 5-1-vierasvoiton.

Suomalaisnuorukainen oli jälleen kerran tutkaparinsa Nathan MacKinnonin kanssa melkoinen kiusankappale vastustajalleen, kun kaksikko iski kaksi tehopistettä mieheen: Rantasen pistesaalis oli 1+1 ja MacKinnonin 0+2.

Rantanen iski maalinsa toisessa erässä aikaan 25:01, kun hän viimeisteli joukkueensa toisen maalin MacKinnonin sekä Tyson Barrien syötöistä ja vei Avalanchen ottelussa ensimmäistä kertaa johtoasemaan.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Vajaat kahdeksan minuuttia myöhemmin ja Blackhawks-päädyssä helähti jälleen. Tällä kerralla asialla oli puolustaja Barrie, Rantasen toimiessa ykkössyöttäjänä ja MacKinnonin kakkossyöttäjänä.

Lopulta Avalanche iski vielä päätöserän kahdella viimeisellä peliminuutilla kaksi maalia, joista ensimmäisen tyhjiin, ja näin ollen denveriläisten voitto sinetöityi.

Rantanen on jäänyt viimeisten 12 pelaamansa ottelun aikana ainoastaan kerran ilman tehopisteittä. Hänen pistesaldonsa näistä otteluista onkin uskomaton 7+16=23 ja pitkälti huiman maaliskuun ansiosta Rantasen matka 80 tehopisteeseen on enää yhden pisteen verran.

21-vuotias nuorukainen onkin nousemassa suomalaisittain harvalukuiseen kerhoon: Hänestä on tulossa NHL:n historiassa vasta neljäs pelaaja, joka on rikkonut 80 tehopistettä yhden runkosarjan aikana. Aiemmin kyseiseen saavutukseen ovat yltäneet ainoastaan Jari Kurri (10 kertaa), Teemu Selänne (9 kertaa) ja Olli Jokinen (2 kertaa).

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!