VIDEO: Tuukka Time! Rask pelasi huippupelin – valittiin ykköstähdeksi

Tuukka Rask pysäytti Mitch Marnerin läpiajon toisessa erässä.
Tuukka Rask pysäytti Mitch Marnerin läpiajon toisessa erässä.

Boston Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask oli joukkueensa suurin sankari, kun Bruins haki 3-1-vierasvoiton Toronto Maple Leafsista.

Tuukka Rask oli joukkueensa juhlittu sankari, kun hän pysäytti 31 laukausta Boston Bruinsin ryövätessä 3-1-vierasvoiton Toronto Maple Leafsista. Kokenut suomalaisvahti valittiin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi, sillä ottelu oli pelillisesti Maple Leafsin, joka vei muun muassa laukaukset nimiinsä lukemin 32-21.

Raskilta nähtiin ottelussa lukuisia huipputorjuntoja, mutta ehkä kaikkein paras torjunta oli Maple Leafsin huipputaitavan Mitch Marnerin nollaaminen läpiajosta.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Rask kuvaili ottelun jälkeisessä haastattelussa Marnerin läpiajoa todella haastavaksi, koska kaikki tapahtui todella nopeasti.

– Yritin vain saada kaikki mahdolliset aukot tukittua. Hän on melkoisen hyvä maalintekijä, joten ei minulla ollut mitään käryä siitä, mitä hän aikoo tehdä, Rask kommentoi tilannetta NHL.com:lle.

Samalla Rask paranteli asemiaan seuransa sisäisissä historiankirjoissa, sillä hän nousi kaikkien aikojen kolmanneksi eniten pudotuspeleissä voittoja torjuneeksi Bruins-maalivahdiksi.

Bruins pelasi ottelussa ilman joukkueen ehdottomiin ykköstähtiin lukeutuvaa Patrice Bergeronia. Kanadalaissentteri on kärsinyt jo jonkin aikaa ylävartalovammasta, joka piti hänet sivussa tästä pelistä, mutta seuraavassa ottelussa hänet saatetaan nähdä jo kaukalossa – ainakin päävalmentaja Bruce Cassidyn mukaan.

Maalintekijöinä ottelussa kunnostautuivat isänniltä Tomas Plekanec ja vierailta Torey Krug, Brad Marchand sekä Jake DeBrusk. David Pastrnak, joka riehui kahteen ensimmäiseen otteluun tehot 4+5, mutta pidettiin totaalisen pimennossa kolmannessa ottelussa, iski tehot 0+2.

Ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla Bruinsille, kun se isännöi Maple Leafsia lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kello 03:00 Suomen aikaa.

Suosittelemme myös:
Tampa Baysta mahtavia suomalaisuutisia – Otto Somppi tulokassopimukseen!