VIDEO: Rasmus Ristolainen teki historiaa – ensimmäinen Winter Classicissa maalannut suomalainen

Rasmus Ristolaisesta tuli kaikkien aikojen ensimmäinen Winter Classicissa maalin tehnyt suomalainen.
Rasmus Ristolaisesta tuli kaikkien aikojen ensimmäinen Winter Classicissa maalin tehnyt suomalainen.

Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen pääsi pelaamaan NHL-uransa ensimmäisen Winter Classic -ottelun maanantai-iltana Suomen aikaa.

23-vuotias Rasmus Ristolainen olikin yksi ottelun näkyvimpiä pelaajia. Hän oli nimittäin isossa roolissa, kun vierasjoukkueena toiminut Sabres nousi avauserän 0-2-tappioasemastaan tasoihin ja aina jatkoajalle saakka.

Rangers oli karannut ensimmäisen kaksikymppisen aikana Paul Careyn ja Michael Grabnerin osumilla kahden maalin johtoon, mutta toisessa erässä Sabres tuli Sam Reinhartin ylivoimamaalilla maalin päähän, vain 56 sekunnin pelaamisen jälkeen.

Päätöserän alkajaisiksi roolia otti puolestaan Ristolainen, joka oli kakkossyöttäjänä joukkueensa ensimmäisessä maalissa. Hän lähetti viivasta upean laukauksen kohti Henrik Lundqvistin vartioimaa Rangers-maalia ja kiekko painui vastustamattomasti suoraan ylänurkkaan.

Maali tarkoitti sitä, että Ristolaisesta tuli NHL:n historiassa ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on kyennyt maalintekoon Winter Classic -ottelussa.

Itse asiassa Ristolaisen ohella ainoastaan nykyisin Philadelphia Flyersia edustava Jori Lehterä on ylipäätään päässyt suomalaispelaajista tehopisteille tapahtuman historiassa. Tämä tapahtui viime vuonna, kun St. Louis Blues kaatoi vuodenvaihteessa Chicago Blackhawksin.

Ristolaisen tehot 1+1 olivat lopulta kuitenkin laiha lohtu, sillä kokonaisuudessaan ottelua hallinneen Rangersin J.T. Miller pysäytti voittomaalin muodossa kellot aikaan 62:43.

Miller (1+1) olikin yhdessä Ristolaisen ja Sabres-hyökkääjä Kyle Okposon (0+2) kanssa ottelun tehokkain pelaaja.

Tarkemmat tilastot Winter Classic -ottelusta löydät TÄÄLTÄ.

Muut NHL-uutisemme löydät puolestaan TÄMÄN LINKIN kautta.