Video: Linus Klasen – ruotsalaistaituri hurmaa tällä hetkellä Sveitsissä

Video: Linus Klasen - ruotsalaistaituri hurmaa tällä hetkellä Sveitsissä

Tukholmassa syntynyt 31-vuotias mailataituri Linus Klasen ei ole ikinä kunnolla murtautunut NHL:aan, mutta nakuttaa kaudesta toiseen kovia pisteitä muissa sarjoissa.

Klasenin highlight-videoita ovat nähneet varmasti kaikki vähänkin jääkiekkoa seuraavat ihmiset. Näyttävät rankkarit, vastustajan pakiston kahvitukset ynnä muu näyttävä suorittaminen ovat tukholmalaissyntyiselle hyökkääjälle osittain jopa arkipäivää.

Ehkä suurin rajoittava tekijä hänen urallaan on kuitenkin ollut koko. 174-senttinen hyökkääjä ei ole pystynyt murtautumaan jääkiekkomaailman kirkkaimpaan kärkeen, vaikka saumat siihen on tarjottu. Kaudeksi 2010-11 Nashville Predatorsin organisaatioon siirtynyt Klasen onnistui AHL-seura Milwaukee Admiralsin tekemään 47 ottelussa 45 tehopistettä, mutta NHL-ura ei ottanut tuulta alleen. Neljä peliä Nashvillen riveissä ei tuonut mukanaan tehopisteitä.

Hänet kuitenkin valittiin 2010-11 kaudella AHL:n tähdistöotteluun ja kertaalleen AHL:n viikon pelaajaksi sekä oli AHL-joukkueensa pistepörssin kakkonen.

Dominointia Ruotsin ja Sveitsin liigoissa

Linus Klasen on pelannut suurimman osan urastaan Ruotsin SHL:ssa sekä Sveitsin NLA:ssa. Ruotsin liigassa hän on pelannut kaikkiaan 257 runkosarjan ottelua tehoin 85+110. Toistaiseksi tehokkaimman kautensa hän pelasi Luleå HF:n joukkueessa kaudella 2013-14 tehden 54 ottelussa 57 tehopistettä. Tuolloin hän oli SHL:n pistepörssissä kolmossijalla.

Kaudeksi 2014-15 Klasen solmi sopimuksen HC Luganoon, jossa hän pelaa edelleen kauteen 2020 ulottuvalla sopimuksella. Jokaisella kaudellaan Sveitsissä hän on takonut suunnilleen piste per peli -tahtia. Toistaiseksi tehokkain kausi Sveitsissä osui juuri debyyttikaudelle, kun 46 ottelussa ruotsalainen nakutti 55 tehopistettä. Tällä kaudella Klasen on tehnyt kymmenessä pelaamassaan ottelussa tehot 3+7, joten pistetahti ei tunnu muuttuvan.

Klasenin uran tilastot näet TÄSTÄ LINKISTÄ. (Eliteprospects)

Urallaan Klasen on edustanut myös Ruotsia Euro Hockey Tourilla sekä kahdesti MM-kisoissa. Keväällä 2014 hän oli voittamassa Ruotsille MM-pronssia. Lisäksi hän on voittanut kolmesti rullakiekon maailmanmestaruuden.

Ruotsalaisen virtuoosin otteita kelpaa ihailla ja niistä on tehty lukuisia koosteita.

Tässä yksi upea pätkä miehen otteista.

https://www.youtube.com/watch?v=st1GsDCQ5zI

Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ. (YouTube)