VIDEO: Saksa oli niin lähellä – Miracle on Ice 2 jäi lopulta toteutumatta!

Saksa laittoi olympiafinaalissa Venäjän olympiaurheilijat enemmän kuin ahtaalle.
Saksa laittoi olympiafinaalissa Venäjän olympiaurheilijat enemmän kuin ahtaalle. Kuva: Getty Images

Venäjän olympiaurheilijat otti niin sanotusti omansa, kun jättiyllättäjä Saksa kaatui Pyeongchangin olympiafinaalissa jatkoerässä numeroin 4-3.

1. Erä: Hermostunut alku, todella iso pukukoppimaali

Ottelun avauserä oli ensimmäisen kymmenminuuttisen osalta varsin hermostunutta ja tasaista jääkiekkoa.

Saksan kokeneen Christian Ehrhoffin ajassa 11:52 ottaman jäähyn myötä Venäjän olympiaurheilijat alkoi kuitenkin luoda maalintekopaikkoja ja Danny aus den Birkenin muutamat erinomaiset torjunnat piti tilanteen tasoissa.

Aivan päätöserän loppuhetkillä, siis kirjaimellisesti, Saksan osalta tapahtui se pahin mahdollinen.

Ottelun hallintaansa ottanut Venäjän olympiaurheilijat naulasi ottelun avausmaalin vain 0,5 sekuntia ennen erätaukoa, kun puolustaja Slava Voynovin terävä laukaus painui vastustamattomasti Saksan maaliin.

Maalin syöttivät Nikita Gusev sekä Kirill Kaprizov.

2. Erä: Saksalla ei mitään hätää – Koshechkin hörppäsi pahemman kerran

Ottelun toisessa erässä ne kaikkein vaarallisimmat maalipaikat loistivat poissaolollaan ja tilanteita oli ylipäätään vähän.

Vaan ajassa 29:32 Saksa nousi melkoisella onnenkantamoisella ottelussa tasoihin. Felix Schütz toimitti kiekon vastahyökkäyksen päätteeksi todella pienestä kulmasta maalia kohti ja Koshechkin hörppäsi pelivälineen pahemman kerran selkänsä taakse.

1-1-tasoitusmaaliin tilastomerkinnät saivat osuman syöttäneet Brooks Macek ja Patrick Hager.

Erän loppupuolella kaukalossa nähtiin erikoinen tilanne, kun Venäjän olympiaurheilijoille tuomittiin 2+2 minuutin jäähy korkeasta mailasta. Lopulta tuomio kuitenkin peruttiin, ja vaikka se olikin täysin oikeutettu ratkaisu, se oli samanaikaisesti myös hyvin mielenkiintoinen ratkaisu ottelun tuomaristolta.

Ottelun toisen erän loppu oli lievää saksalaisten hallintaa ja kaiken kaikkiaan keskimmäinen kaksikymppinen oli todella tasainen. Siitä kertoivat myös laukaukset, jotka menivät Venäjän olympiaurheilijoille 9-8.

3. Erä: Mitä täällä tapahtuu?!

Ottelun päätöserän alku näytti siltä, ettei Venäjän olympiaurheilijoiden peli parantunut aiemmasta erästä merkittävästi ja Saksa ikään kuin jäädytti peliä haluamallaan tavalla.

Erän puolivälin tuntumassa OAR alkoi kuitenkin luoda entistä enemmän painetta vastustajan päätyyn ja Saksan tehtäväksi jäi vain lyödä kiekkoa omalta alueelta pois. Lopulta tämä kostautui, kun Gusev tälläsi kiekon voimalla pienestä kulmasta – vieläpä aus den Birkenin kypärän kautta – sisään.

Tässä kohtaa vaikutti vahvasti siltä, että ottelu oli ratkennut, mutta mitäpä vielä – heti maalin jälkeisen aloituksen jälkeen Saksa karvasi kiekon Venäjän olympiaurheilijoiden päässä itselleen ja lopulta Dominik Kahun pääsi tälläämään tasoitusosuman vain kymmenen sekuntia Gusevin maalin jälkeen.

Maalin jälkeen Venäjän olympiaurheilijoiden peli sekosi täysin ja Saksa otti pelin haltuunsa. Ajassa 56:44 se myös konkretisoitui, kun puolustaja Jonas Müller tälläsi Saksan ensimmäistä kertaa finaalissa johtoon.

OAR ajautui ottelussa vieläkin suurempiin vaikeuksiin, kun Sergei Kalinin otti kampituksesta kaksiminuuttisen ajassa 57:49. Joukkue kuitenkin pääsi ottamaan maalivahdin pois ja sen myötä Gusev tälläsi illan toisella osumallaan ottelun tasoihin vain 56 sekuntia ennen päätössummeria.

https://twitter.com/Meek_Fill/status/967647736928628736

Gusevin maalin jälkeen Saksan ylivoima jatkui, mutta tulosta se ei tuottanut, vaikka joukkue saikin luotua vielä yhden puolittaisen paikan aivan viime sekunneilla.

Näin ollen olympiafinaalissa siirryttiin jatkoerään.

Jatkoerä: Saksa oli niin lähellä, mutta silti niin kaukana…

Jatkoerästä alkaen ottelu pelattiin neljällä neljää vastaan ja sen uskottiin luonnollisesti suosivan yksilötaidoltaan selkeästi vahvempaa Venäjän olympiaurheilijoita.

Kun jatkoerää oli pelattuna vajaat seitsemän minuuttia, OAR:n yksilötaidosta saatiin kunnon osoitus: erittäin kyttäilevässä erässä nähtiin nimittäin todellinen ”gamesaver” aus den Birkenin pysäyttäessä upealla tavalla Ilya Kovalchukin puolittaisessa läpiajossa.

Erän puolivälissä nähtiin todella kriittinen hetki ottelussa, kun Patrick Reimer lähetettiin kaksiminuuttiselle korkeasta mailasta. Lopulta se koitui kohtaloksi, kun ottelussa tehot 1+3 iskenyt Kaprizov iski kiekon maaliin.

Näin ollen Miracle on Ice 2 jäi tapahtumatta – se jäi kirjaimellisesti 55 sekunnin päähän siellä päätöserässä.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018