Video: Sami Kapanen muistelee taklausta, joka sammutti valot

Video: Sami Kapanen muistelee taklausta, joka sammutti valot | Laitataklaus.com

Kauteen 2013-2014 pitkän peliuransa päättänyt Sami Kapanen muistelee Voice.fi -haastattelussa taklausta, joka vuonna 2004 nukutti hänet.

Tätä nykyä KalPan valmennusryhmään kuuluva ja ensi kaudella päävalmentajan tontille astuva Sami Kapanen pelasi pitkän jääkiekkouran etenkin nopeudestaan tunnettuna laitahyökkääjänä. Uralle mahtui kaikkiaan 831 NHL:n runkosarjaottelua ja 402 Liigan runkosarjaottelua. NHL:ssä tehoja syntyi 458 pistettä ja hänet on nähty myös tähdistöottelussa, jossa Kapanen valittiin NHL:n nopeimmaksi luistelijaksi.

Nopeudestaan huolimatta NHL-urasta Kapaselle on jäänyt hieman toisenlainen muisto. Se tapahtui vuonna 2004 oman vaihtoaition tuntumassa Philadelphia Flyersin paidassa. Käynnissä oli pudotuspelisarja Toronto Maple Leafsia vastaan, jossa Kapanen jäi Darcy Tuckerin hirvittävän taklauksen alle. Tuckerin hyppytaklaus osui Kapasta päähän järkyttävällä voimalla.

Flyersin suomalaishyökkääjä ei jäänyt valojen sammumisesta huolimatta jäähän makaamaan vaan yritti kammeta itsensä vaihtoaitioon.
– Minulla oli tietoisuus, että vaihtoaitio on oikealla. Kuitenkin joka kerta, kun yritin lähteä oikealle, jalat petti alta ja keho heittikin vasemmalle. Se oli todella turhauttava tunne, Kapanen muistelee.

Pää sekaisin Kapanen horjui ja rimpuili kohti Flyersin vaihtoaitiota.
– Muistan myös sen turhautumisen, kun tiesin, että peli on käynnissä ja peli on omassa päässä, että pitäisi päästä jäältä pois.

Jälkeenpäin tilanne näyttää jopa hieman huvittavalta. Mailaa Kapasen oli lähes mahdotonta pitää käsissään tilanteen tapahduttua.
– En kyllä edes tiedä, mikä se ajatusmaailma silloin oli, että mailakin piti väkisin saada mukaan. Vaihtoaitioon kun olisi voinut mennä ilman mailaakin. Ja minulla oli vielä sellainen olo, ettei minulla olisi ollut enää peukaloita ollenkaan, enkä siksi saanut mailaa kunnolla käteen, Kapanen kertaa tilannetta.

Seuraavalla viikolla Flyersin pelatessa kotonaan konferenssifinaaleita Kapanen ymmärsi, kuinka paljon hänen tsemppaamisensa vaihtoaitioon oli merkinnyt faneille.
– Juuri ennen joukkueen sisääntuloa, näytettiin valotaululla video, missä oli leikattu ristiin Rocky-elokuvasta Rockyn tyrmäys ja ylösnousemus ja minun tyrmäykseni ja ylösnousemukseni, Kapanen kertoo.

Yhden NHL:n kaikkien aikojen kovimman taklauksen alle jäänyt Kapanen pelasi siis jo seuraavalla viikolla konferenssifinaaleita. Tämä on suuremman luokan ihme, kun katsoo miten sekaisin mies oli taklauksesta. Nopeaan kentälle paluuseen liittyi myös riskinsä, jonka Kapanen otti.
– Tein tietoisen valinnan, että en mennyt lääkäriin. Kun en mene lääkäriin, ei todeta aivotärähdystä, eikä tule seitsemän päivän pelikieltoa, Kapanen tunnustaa.

Videolla klassikoksi noussut Kapasen selviytymistaistelu vaihtoaitioon.

Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ. (YouTube)