VIDEO: Sami Vataselta huikea ”Alley-oop-syöttö” – uskomaton vire sen kuin jatkuu

Sami Vataselta nähtiin uskomaton maaliin johtanut korkea läpisyöttö.
Sami Vataselta nähtiin uskomaton maaliin johtanut korkea läpisyöttö.

New Jersey Devilsiin kesken kauden siirtyneeltä Sami Vataselta nähtiin upea maaliin johtanut suoritus ottelussa Washington Capitalsia vastaan.

Marraskuun viimeinen päivä oli Sami Vataselle hetki, jota kovinkaan moni pelaaja ei varsinaisesti muistele lämmöllä. Hän joutui nimittäin tuolloin kauppatavaraksi, kun hänet treidattiin New Jersey Devilsiin.

Alku pirupaidoissa olikin 26-vuotiaalle suomalaiselle melkoista totuttelemista: Vatanen meni ensimmäiset kahdeksan ottelua ilman tehopistettäkään, vaikka hänet hankittiin nimenomaan auttamaan Devilsin hyökkäyspelaamista, ja tehotilasto oli kaiken kukkuraksi -3.

Mutta, kun ketsuppipullo räjähti, niin sitten alkoi tapahtua ja viimeiseen 11 otteluunsa Vatanen on tehtaillut pisteet 1+9; hän onkin nyt ottanut haltuunsa sen ykköspuolustajan tontin, jota hänelle newarkilaisseurassa kaavailtiin.

Näistä pisteistä kolme tuli viime yönä ja ensimmäisen merkkasi hänelle NHL-uran 100. syöttöpistettä; Vatanen toimi kakkossyöttäjänä Andy Greenen 2-1-johtomaalissa.

Vaan silmiä hivelevää katseltavaa oli illan toinen syöttöpiste, kun Vatanen lähetti Nico Hischierin oman pään aloitusvoiton jälkeen korkean roikkosyötön kaikkien pelaajien yli ja vapautti siten Miles Woodin läpiajoon sekä myös maalintekoon.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Ilta ei ollut Sami Vataselta vielä kuitenkaan tässä, vaan hän syötti myös Taylor Hallin 4-3-voittomaalin jatkoajalla ja keräsi siis ottelussa kasaan pisteet 0+3.

Kaiken kukkuraksi ottelu Washington Capitalsia vastaan oli Vatasen NHL-uran 300:s runkosarjaottelu, joten paljon ikimuistoisempaa siitä ei olisi voinut tulla. Ex-Ducks-pelurin tehot kirjataan nyt NHL:n runkosarjaotteluiden osalta muotoon 34+102=136.

Suosittelemme katsomaan videot ja kuvat Eric Lindrosin pelinumeron jäädytystilaisuudesta:
VIDEO: Eric Lindrosin #88 nousi kattoon – katso sykähdyttävimmät hetket täältä!