VIDEO: Sami Vatasen hurja pistetehtailu jatkuu – vihdoin myös maali

Sami Vatasen maaliton putki oli venynyt jo yli kahden kuukauden mittaiseksi.
Sami Vatasen maaliton putki oli venynyt jo yli kahden kuukauden mittaiseksi.

New Jersey Devilsin Sami Vatasen edellisestä maalista oli kulunut melkoisesti aikaa, mutta maaliin johtaneita syöttöjä on tilillä sitäkin enemmän.

Sami Vatasen NHL-uran kannalta siirto New Jersey Devilsiin näyttää olleen enemmän kuin positiivinen ratkaisu.

Alkuun tulleen kahdeksan ottelun pisteettömän putken jälkeen hän on alkanut lunastaa niitä odotuksia, joita häneen Devilsin alakerran johtajana on kohdistettu: hän on tehnyt sen jälkeen pelaamiinsa 34 otteluun upeasti tehot 2+20=22.

Viime aikoina suomalaispuolustajan pistetehtailu on vain kiihtynyt entisestään, sillä 12 viimeiseen otteluunsa ”Vatman” on takonut tehot 1+10=11. Hän on siis toisin sanoen pelannut puolustajan tontilla lähestulkoon piste per peli -keskiarvolla, joka on todella kova suoritus.

Siinä, missä Vatasen tilille on kertynyt melkoinen määrä syöttöpisteitä, maalit ovat antaneet odottaa itseään. Viime yönä hän pääsi kuitenkin päättämään 29 ottelun mittaisen, ja yli kahden kuukauden pituisen, maalittoman putkensa, kun hän iski joukkueensa 1-1-tasoituksen ylivoimalla Vegas Golden Knightsia vastaan.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Vatasen maali jäi kuitenkin vain laihaksi lohduksi, sillä kaikki ottelun maalit nähtiin toisessa erässä ja vierasjoukkue Golden Knights vei erän nimiinsä lukemin 3-2.

Kokonaisuusessaan Sami Vatasen lavasta on syntynyt kuluvan kauden aikana 57 ottelussa neljä maalia ja 23 maaliin johtanutta syöttöä.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018