VIDEO: Vapiskaa vastustajat! Sidney Crosby on takaisin – kahteen peliin seitsemän tehopistettä

Sidney Crosby on tehtaillut viimeiseen kahteen otteluun uskomattomat tehot 1+6.
Sidney Crosby on tehtaillut viimeiseen kahteen otteluun uskomattomat tehot 1+6.

Sidney Crosby, kuten ylipäätään koko Pittsburgh Penguinsin joukkue, on ollut toistaiseksi kuluvan kauden aikana kuin vain varjo menneestä.

Kun kannat koko ajan ympärilläsi maailman parhaan pelaajan titteliä, tai vähintään yhden parhaista, se tuo valtaisan määrän paineita ja jos joukkue ei menesty, katseet suuntautuvat ensimmäisenä sen tähtipelaajiin.

Niinpä Sidney Crosby on ollut isosti se pelaaja, johon on henkilöitynyt Penguinsin vaisu kauden ensimmäinen puolikas. Hän on keikkunut koko kauden ajan pistepörssissä ynnä muilla sijoilla ja myös tehotilasto on vaeltanut pahasti miinuksen puolella.

Kahdessa viime ottelussa urku on kuitenkin auennut tämän 30-vuotiaan kanadalaissentterin osalta oikein huolella.

Toissa ottelussa hän oli tehoin 1+3 mukana joukkueensa jokaisessa osumassa New York Islandersia vastaan, kun pisteet lähtivät hallitsevan mestarin matkaan 4-0-lukemin ja viime yönä Crosby syötti kolme maalia Penguinsin kaataessa Boston Bruinsin 6-5 jatkoajan jälkeen.

Tässä onkin yksi Crosbyn viime yön upeista suorituksista, kun hän alusti Evgeni Malkinin maalin vain 3,6 sekuntia ennen erätaukoa, kiitos tämän upean no-look-syötön.

Etenkin Bruins-voitto oli sekä Crosbylle että Penguinsille henkisesti todella tärkeä, sillä vastassa oli NHL:n kuumin joukkue ja joulukuun parhaaksi pelaajaksi koko NHL:n osalta valittu maalivahti Tuukka Rask.

Sidney Crosby on pelannut viime yön voitokkaan ottelun jälkeen kuluvalla kaudella 44 ottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 15+28=43. Toki hänen tehotilastonsa on edelleen -11, ja itse asiassa hänelle kirjattiin lukema -1, joten parannettavaa riittää edelleen etenkin viisikkopelaamisessa.

Tällä hetkellä Pittsburgh Penguins majailee Itäisessä konferenssissa viimeisellä villi kortti -sijalla, mutta se on pelannut 1-3 ottelua enemmän kuin sen lähimmät uhkaajat, joten tilanne saattaa muuttua nopeastikin.

Sarjataulukon Penguinsin osalta pääset katsomaan täältä.

Mitä tulee viime yön NHL-kierrokseen, suosittelemme eittämättä katsomaan tämän Aleksander Barkovin kertakaikkisen mykistävän rankkarisuorituksen:
VIDEO: Aleksander Barkov tehoili ja loisti jälleen ”rankkareilla” – mykistävän kaunis maali