VIDEO: Sidney Crosby palasi tasolleen – enää pisteen päässä Lemieux’sta!

Sidney Crosby vei Claude Giroux'ta satanolla aloituksessa ja alusti sitä kautta joukkueensa neljännen maalin.
Sidney Crosby vei Claude Giroux'ta satanolla aloituksessa ja alusti sitä kautta joukkueensa neljännen maalin.

Pittsburgh Penguins kävi ryöstämässä menettämänsä kotiedun välittömästi itselleen, kun Sidney Crosby johdatti joukkueensa 5-1-vierasvoittoon.

Ottelun alku oli Philadelphia Flyersin suvereenia hallintaa ja joukkue loi useita erinomaisia maalipaikkoja Matt Murrayn vartioimalle Penguins-maalille. Viimeistely ontui, ja kun Penguins avasi joukkueista ottelun maalihanat, alkoivat asiat mennä isäntien kannalta päälaelleen.

Lopulta Penguins oli totaalisen tyly vieras, kun se murskasi Flyersin 5-1-lukemin. Se siis antoi tismalleen samaa lääkettä oranssipaidoille kuin se itse joutui vastaanottamaan edellisessä kohtaamisessa.

Ottelun sankareista ei ollut pienintäkään epäselvyyttä. Matt Murray pelasi läpi ottelun erinomaisesti, pysäyttäen ottelussa 26 laukausta. Toisessa päässä loisti puolestaan joukkueen kippari Sidney Crosby: kanadalaissentteri ei saanut kiekkoa edellisessä ottelussa mistään sisään ja ilta oli Crosbylle kaikin puolin tuskainen, mutta tähän otteluun hän tehtaili huikeat tehot 1+3.

Crosbyn todellinen tähtihetki nähtiin toisessa erässä, kun hän vei ensiksi Claude Giroux’ta maalin jälkeisessä aloituksessa satanolla (lue: puikoista) ja alusti upealla lättysyötöllään Brian Dumoulinin maalin.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Samalla Sidney Crosby nousi enää vain pisteen päähän legendaarisesta Mario Lemieux’sta, mitä tulee Penguinsin seurahistorian tehokkaimman pudotuspelipelaajan titteliin.

Lemieux pelasi NHL-urallaan, joka oli valitettavasti loukkaantumisten sotkema, 107 pudotuspeliottelua ja hän tehtaili niissä tehopisteet 76+96=172. Crosby on puolestaan pelannut tähän mennessä 151 pudotuspeliottelua ja tehnyt niissä pisteet 61+110=171.

MUISTA MYÖS:
Unibet räväyttää: Voita Crosbyn tai Malkinin pelipaita nimmareilla!

Crosby on ollut Flyers-sarjassa melkoisessa vedossa, sillä hänen pistesaldonsa kolmesta pelatusta ottelusta on neljä tehtyä maalia ja kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Kolmannessa kohtaamisessa Crosbya säestivät kaikkein voimakkaimmin kaksi tehopistettä mieheen iskeneet Evgeni Malkin (1+1) ja Kris Letang (0+2). Kaksikosta Malkin veteli ottelussa oikein huolella pyöreitä, sillä hän iski pudotuspeliuransa 60. maalinsa, 100. syöttöpisteensä ja sitä kautta myös 160. tehopisteensä.

Flyersin ainokaisen iski pudotuspeliuransa avausosuman viimeistellyt puolustaja Travis Sanheim.

Penguinsin ja Flyersin tiivistahtinen ottelusarja vetää niin sanotusti henkeä hetken aikaa, sillä seuraavan kerran joukkueet nähdään kaukalossa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. Tuolloin pelipaikkana on Philadelphian Wells Fargo Center, aivan kuten se oli myös tässä Prime time -ottelussa.

Suosittelemme myös:
Ilya Kovalchuk tyrmäsi Rangers-huhut – ”Niin venäläinen lehdistö toimii”