VIDEO: Sidney Crosby teki historiaa – ohitti Mario Lemieux’n vanhanaikaisella!

Sidney Crosby teki historiaa ohittamalla Mario Lemieux'n.
Sidney Crosby teki historiaa ohittamalla Mario Lemieux'n.

Sidney Crosby teki historiaa Pittsburgh Penguinsin ja Philadelphia Flyersin välisessä neljännessä pudotuspelikohtaamisessa, kun hän ohitti muuan Mario Lemieux’n.

Pittsburgh Penguins jatkoi edellisessä ottelussa käynnistyneitä dominoivia otteitaan Philadelphia Flyersia vastaan, kun se kaatoi oranssipaitaisen paikallisvastustajansa vieraissa 5-0 ja siirtyi voitoissa 3-1-johtoon.

Ottelussa suurin erottava tekijä oli maalivahtipeli: siinä, missä Brian Elliott ja Michal Neuvirth imuroivat Flyersin maalilla useamman kiekon, vieraiden Matt Murray oli kuin muuri maalillaan. Hän torjui nollapelinsä eteen 26 kertaa ja kun sivuutetaan ottelusarjan toinen ottelu, jossa hänet ohitettiin neljästi, on Flyers onnistunut tekemään Murraylle ainoastaan yhden maalin.

Lopulta varsin yksipuolisen ottelun kohokohta oli se, kun Sidney Crosby laittoi historiankirjoja uusiksi: ensiksi hän nousi ajassa 4:33 syntyneellä syöttöpisteellään tasoihin Mario Lemieux’n kanssa, mitä tulee Penguinsin seurahistorian tehokkaimpaan pudotuspelipelaajaan, ja toisen erän puolivälin jälkeen hän ohitti yhden kaikkien aikojen suurimmista legendoista maalillaan.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Nykyisellään Crosbyn pistesaldo pudotuspeleissä on 152 ottelusta huikea 62+111=173. Vaikka hän jääkin melkoisesti jälkeen Lemieux’sta ottelukohtaisella pistekeskiarvolla mitattuna, täytyy muistaa, että ajat ovat nykyisin täysin toiset.

Crosbyn ohella Penguinsin tehokkain pelaaja ottelussa oli niin ikään tehot 1+1 iskenyt, ja samalla maalihanansa avannut, Phil Kessel. Myös Olli Määttä sai pistetilinsä auki, kun hän alusti joukkueensa viidennen osuman.

Suosittelemme myös:
Kai Suikkasen Bolzano voiton päässä mestaruudesta – kulta ratkeaa Game 7:ssä