VIDEO: Smith-Pelly rasismin kohteena – Chicago Blackhawks -fanit heitettiin ulos

Devante Smith-Pelly joutui rasististen huutojen kohteeksi.
Devante Smith-Pelly joutui rasististen huutojen kohteeksi.

Washington Capitalsin Devante Smith-Pelly otti jäähyaitiossa ollessaan verbaalisesti yhteen muutaman Chicago Blackhawksin kannattajan kanssa.

Vierasjoukkueena toimineen Washington Capitalsin Devante Smith-Pelly istutettiin jäähyaitioon päätöserän puolivälin tuntumassa, kun hän oli tapellut Chicago Blackhawksin Connor Murphyn kanssa.

Tilanteessa ei ollut mitään sen kummempaa ja Smith-Pelly siirtyi suosiolla jäähyboksiin, istahtaen jäähyaition penkille.

Sitten tapahtui kuitenkin jotain, joka sai 25-vuotiaan kanadalaislaiturin kiehahtamaan. Hän otti mailan kouraansa, lähti kohti jäähyaition reunaa ja alkoi sanasodan etenkin yhden Blackhawks-fanin kanssa.

https://twitter.com/pfhawks/status/965158081779789824

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Lopulta Smith-Pelly meni vaihtoaitiossa olleiden toimitsijan juttusille. Hän sanoi heille jotain ja lopulta järjestysmiehet tulivat saattelemaan neljä jäähyaition lähellä ollutta fania ulos hallista.

Syy selvisi myöhemmin: kyseinen nelikko oli kohdistanut Smith-Pellyyn rasistisia huutoja, sillä he olivat huutaneet hänelle sanoja ”koripallo, koripallo, koripallo”.

Vaikka kyse ei ole varsinaisesti mistään rasistisesta sanasta, sen merkitys on tässä kohtaa juuri sitä: Kyseiset fanit halusivat tuoda Smith-Pellylle esiin, ettei hän kuulu jäälle, vaan koripallon pariin; kuten jokainen varmasti pystyy päätellä – asialla oli hyvinkin paljon tekemistä ihonvärin kanssa.

Washington Capitalsin päävalmentajana toimiva Barry Trotz tuomitsi kyseiset fanit ottelun jälkeen. Hän sanoi, ettei ollut vielä jutellut Smith-Pellyn kanssa, mutta kertoi tämän olleen poissa tolaltaan ottelun päätyttyä.

– Lajissamme, tai maassamme, ei ole sijaa rasismille. Tämä on oksettavaa, eikä tällaista tulisi tapahtua. Urheilijamme tässä maassa eivät ansaitse tätä. Tämä osoittaa valtavaa piittaamattomuutta, Trotz jyrisi The Washington Postin mukaan.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Myös Chicago Blackhawks julkaisi tiedotteen asian tiimoilta.

– Meille kerrottiin illan ottelussa tapahtuneesta selkkauksesta, jossa pieni joukko paikalle saapuneesta yleisöstä laukoi Washington Capitalsin Devante Smith-Pellyyn kohdistettuja vahingollisia kommentteja. Fanit poistettiin välittömästi hallista ja haluamme pahoitella tapahtunutta Smith-Pellylle sekä Washington Capitals -organisaatiolle.

– Me olemme sitoutuneet tarjoamaan tietynlaisen ympäristön jokaiselle, joka saapuu peleihimme, emmekä tule koskaan hyväksymään tällaisia toimia keneltäkään.

Itse ottelu päättyi Blackhawksin 7-1-murskavoittoon.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Nyt tekee pahaa katsoa – Jaromir Jagr sikailtiin sairaalakuntoon!