Video: Suomi huikealla tavalla välieriin – Aaltoselta häikäisevä syöttö

Suomi MM-kisat Leijonat / Laitataklaus.com

Suomi eteni vastoin kaikkia ennakko-odotuksia välieriin, kun Leijonat taisteli aivan uskomattomalla tavalla USA:n nurin lukemin 2-0.

Ottelun avauserä kertoi jo sen, että Suomella on loistavat mahdollisuudet voittoon, sillä USA oli jokseenkin kohmeessa. Jenkit eivät vain päässeet upeasti taistelleen leijonalauman läpi ja maalipaikat jäivät vähiin. Leijonat kolisutteli tolppia, mutta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemista 0-0.

Toisessa erässä sitten vihdoin pamahti, kun Mikko Rantanen latoi irtokiekon ylivoimalla maaliin ja iski tärkeän avausmaalin kamppailuun. USA sai maalin jälkeen juonesta kiinni ja myllytti vahvasti hyökkäyksiä Suomen päätyyn. Jenkkien turmaksi nousi kuitenkin tyhmät jäähyt, jotka sotkivat jatkuvasti joukkueen rytmiä.

Tasaisen ottelun ratkaisuksi nousi Juhamatti Aaltosen ja Joonas Kemppaisen huikea osuma kolmannessa erässä, sillä Suomi eteni helpottavaan 2-0-johtoon.

Ottelun parhaimmaksi valittu Harri Säteri oli kuitenkin yksi suurimmista syistä, miksi USA jäi nollille ja Leijonat juhlii välieräpaikkaa.

Suomi 2-0-johtoon Aaltosen upealla passilla