VIDEO: Tappara nollasi Kärpät – Rantakarin käytöskymppi puhutti!

Tappara nollasi Kärpät elintärkeään paikan, ollessaan finaalisarjassa selkä seinää vasten.
Tappara nollasi Kärpät elintärkeään paikan, ollessaan finaalisarjassa selkä seinää vasten.

Tappara nollasi Kärpät ratkaisevalla hetkellä, sillä joukkue oli ennen tämän illan koitosta hävinnyt kaikki kolme edellistä finaaliottelua.

Liigan finaalisarja on ollut varsin vähämaalinen, mistä kertoo muun muassa se, että molemmilta maalivahdeilta – Kärppien Veini Vehviläiseltä ja Tapparan Dominik Hrachovinalta – löytyy tämän illan jälkeen nollapeli tililtään.

Tällä kertaa oli Hrachovinan vuoro pitää maalinsa puhtaana, kun hän nollasi kaikki Kärppien 21 laukausta. 23-vuotias maalivahti pääsi ottelussa kohtalaisen helpolla, sillä Tappara oli joukkueista selkeästi valmiimpi tähän neljänteen finaaliotteluun, eikä se ollut valmis kesälomalle.

Kaiken kaikkiaan tamperelaisjoukkue veikin ottelun laukaukset nimiinsä lukemin 34-21 ja lopputulos oli Jere Karjalaisen ja Juhani Jasun osumien myötä 2-0 isännille.

Tappara ratkaisi ottelun toisessa erässä, sillä Karjalaisen osuma näki päivänvalonsa ajassa 26:32 ja Jasu osui maalitolppien väliin pari minuuttia ennen erätaukoa. Oululaisten kohtaloksi koitui toisen erän jäähyt, sillä se otti aikavälillä 34:54-35:47 kolme jäähyä; vaikka Kärpät ei päästänyt virallisesti toista maalia alivoimalla, käytännössä ottaen niin tapahtui.

Tapparan toisen maalin jälkeen kaukalossa nähtiin myös varsin erikoinen tilanne, kun joukkueensa maalia tuulettamaan saapunut Otto Rantakari sai kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Rangaistus oli seurausta siitä, kun hän heitti kommenttia Vehviläisen suuntaan luistellessa tämän ohitse ja paikalla ollut linjatuomari kuuli nämä kommentit.

Nelosen studiossa olleet Mika Kortelainen ja Petteri Nokelainen avasivat asiaa ja paljastivat, että moinen rangaistus vaatii todella pahoja sanoja pelaajan suusta. Pelkkä kuittailu ei siis yksistään riitä tuomaan tällaista käytösrangaistusta – Rantakari on siis mennyt kommenteillaan pahemman kerran henkilökohtaisuuksiin.

Ottelusarja jatkuu heti huomenna Oulussa, jolloin Kärpät pääsee käyttämään toisen kolmesta keräämästään ottelupallosta.

Neljännen finaaliottelun, jossa siis Tappara nollasi Kärpät ja muun muassa maalivahti Hrachovina kirjasi tililleen syöttöpisteen, tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Näillä mennään – tässä on Leijonat viimeiselle MM-leiriviikolle!