VIDEO: Teräväinen ja Aho tehoilivat Raskia vastaan – Bostonilta huima kiri

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat viime yönä loistavassa vireessä.
Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat viime yönä loistavassa vireessä.

Carolina Hurricanesin suomalaiskaksikko Teuvo Teräväinen & Sebastian Aho näytti johdattavan joukkueensa voittoon kotiottelussa Boston Bruinsia vastaan.

Maalinteon aloitti vierasjoukkue Boston Bruins, kun Brand Marchand iski johtomaalin vain 11 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa, mutta sen jälkeen käynnistyi Carolina Hurricanesin oma show.

Ensiksi Sebastian Aho kuittasi vieraiden David Pastrnakin jäähyn iskemällä tasoitusmaalin Teuvo Teräväisen syötöstä aikaan 22:10.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin tuli lisää: tällä kertaa vierailta istuivat boksissa sekä Zdeno Chara että avausmaalista vastannut Marchand ja aivan, kuten edellisessä, myös tässä nähtiin suomalaismaalintekijä – vain roolit vaihtuivat, kun viimeistelijänä toimi Teräväinen ja syöttäjänä Aho.

Kun Hurricanes iski vielä toisen erän loppuun ja heti kolmannen erän alkuun – jälkimmäisen vieläpä alivoimalla – kaksi lisämaalia, vaikutti homma ratkenneen. Tilanne oli siis tässä kohtaa 4-1.

Vaan mitäpä vielä! Ajassa 50:04 Bruins iski kavennusmaalin ja siitä käynnistyi uskomaton kiri: ajassa 51:21 ottelu oli jo tasalukemissa 4-4 ja lopulta Pastrnak iski ottelun voittomaalin ylivoimalla aikaan 56:30. Lisäksi hän viimeisteli itse 6-4-lukemat tyhjiin ja sinetöi näin ollen hattutemppunsa (3+1).

Vieraiden maalilla 29 kertaa torjuneella Tuukka Raskilla on tällä hetkellä henkilökohtaisten tilastojen osalta menossa hieman heikompi jakso, sillä hänen torjuntaprosenttinsa esimerkiksi kuluvan kuun aikana pelatuista otteluista on 88,24.

Omilla tilastoilla ei kuitenkaan ole väliä, sillä Rask on voittanut nämä kaikki kyseiset neljä ottelua ja lisäksi hänen pelillinen tasonsa on korkeammalla kuin numerot antavat ymmärtää.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Voita VIP-liput Helsingin NHL-otteluun!