VIDEO: Teuvo Teräväisen ketsuppipullo räjähti – iski upeasti tehot 2+1!

Carolinan suomalaiset olivat jälleen viime yönä pelipäällä.
Carolinan suomalaiset olivat jälleen viime yönä pelipäällä.

Teuvo Teräväisen ”radiohiljaisuus” tuli päätökseen, kun hän toimitti pelivälineen kahdesti Montreal Canadiensin Carey Pricen selän taakse.

Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen oli iskenyt edellisen maalinsa 9. tammikuuta. Toisin sanoen hän oli mennyt peräti kahdeksan ottelua maaleitta ja ylipäätään hänellä oli kuudesta viime ottelustaan kasassa ainoastaan yksi syöttöpiste.

Teräväisen ”mojo” olikin kateissa ja se voitaneen liittää hyvin pitkälti suoraan Sebastian Ahon poissaoloon.

Vaan viime yönä alkoi sitten tapahtua. Teuvo Teräväinen löi nimittäin alkutahdit joukkueensa voitolle jo ottelun toisella peliminuutilla, kun hän pysäytti pelikellot aikaan 1:34.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Suomalaislaiturin osuman jälkeen Hurricanes siirtyi avauserässä kahden maalin karkumatkalle Jordan Staalin ylivoimamaalilla.

Canadiens iski toisessa erässä – tarkalleen ottaen aikavälillä 26:08-26:47 – kaksi maalia ja tasoitti ottelun. Maaleista vastasivat Charles Hudon ja Brendan Gallagher.

Hurricanes antoi kuitenkin samalla mitalla takaisin: ensiksi Jeff Skinner osui vain 18 sekuntia isäntien tasoituksen jälkeen ja Teuvo Teräväisen kauden 13:s osuma näki päivänvalonsa 30 sekuntia myöhemmin, kun hän naulasi taululle upealla tavalla 4-2-lukemat.

Canadiens tuli kuitenkin isosti takaisin otteluun mukaan, kun Montrealin illassa nähty hullu vajaa kolmiminuuttinen tuotti vielä Hudonin iskemän 3-4-kavennuksen. Tarkalleen ottaen 2 minuutin ja 51 sekunnin aikana ottelussa nähtiin huimat viisi maalia.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Eikä toisen erän maalit olleet vielä tässä. Ensiksi Jeff Petry tasoitti ajassa 38:42 ja Derek Ryan puolestaan vei vieraat jälleen johtoon vain kuusi sekuntia ennen erätaukoa.

Lopulta Canadiensin perisynniksi ottelussa koitui maalien jälkeiset vaihdot. Max Pacioretty toi nimittäin ajassa 49:31 ylivoimalla joukkueensa tasoihin, mutta toisessa päässä soi vain 10 sekuntia myöhemmin, kun Justin Williams naulasi 6-5-loppulukemat Teräväisen syötöstä.

Kokonaisuudessaan 23-vuotias suomalainen tehtaili ottelussa tehot 2+1 ja hänen koko kauden pistesaaliinsa on nyt 13+26=39. Teräväinen onkin enää vain kolmen pisteen päässä viime kaudella iskemästään piste-ennätyksestä.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Ovechkin rikkoi jälleen 30 maalia – vain Gretzky ja Gartner pystyneet samaan!