Video: TUTOlla onnistuneet 70v-juhlat – Johanssonin paita kattoon ja SaPKoa käkeen

TUTO julkaisi huikean hankinnan

Turun Toverien jääkiekkojaosto täytti tiistaina pyöreät 70 vuotta. Varsinainen juhlapeli oli keskiviikkona, kun Turun Kupittaalle vieraaksi saapui sarjakärki SaPKo. Ottelussa oli runsaasti juhlallisuuksia, ja muun muassa Kari ”Jonni” Johanssonin numero 16 pelipaita nostettiin Kupittaan jäähallin kattoon.

Hyökkääjä Johansson pelasi TuTossa 12 kautta. Otteluita kertyi 361, joissa tehot olivat 156+170=326 pistettä. Johansson voitti TuTossa kaksi SM-pronssia ja A-nuorten SM-hopeaa. Hän pelasi Suomen maajoukkueessa 57 maaottelua, joissa syntyivät tehot 4+6=10. Hän edusti Suomea kerran olympialaisissa ja kahdesti MM-kilpailuissa.

Johanssonin #16 oli kolmas pelinumero, jonka TUTO jäädyttää. Aiemmin Marli Areenan katosta löytyivät jo Urpo Ylösen #1 ja Seppo ”Pappa” Lindströmin #4.

Ottelun yhteydessä myös Mestiksen pistepörssiä johtava Aki Keinänen nostettiin ensimmäisenä aktiivipelaajana TUTO-legendojen joukkoon ja Matti Heinonen nimitettiin seuran kunniapuheenjohtajaksi.

Itse ottelun TUTO Hockey voitti lopulta maalein 5-2. Samalla turkulaiset nousivat SaPKon ohi Mestiksen piikkipaikalle. Katsojia ottelussa oli Mestikseen upea 2517 ihmisen yleisömäärä.