VIDEO: Vuoden torjunta?! Tuukka Rask venyi unelmapelastukseen ja tehoili

Tuukka Rask on kerännyt viimeisen reippaan kahden kuukauden aikana jokaisessa startissaan sarjapisteitä.
Tuukka Rask on kerännyt viimeisen reippaan kahden kuukauden aikana jokaisessa startissaan sarjapisteitä.

Boston Bruinsin Tuukka Rask ei osoita tällä hetkellä pienimpiäkään hiipumisen merkkejä, vaan päinvastoin – hänen otteensa tuntuvat vain parantuvan.

Tuukka Rask on tällä hetkellä yhtä kuin pistetakuu Boston Bruinsille. Hän on nimittäin kerännyt nyt viimeisistä 20 startistaan jokaisessa sarjapisteitä ja siten tehnyt huiman putkensa aikana myös historiaa: Rask on seuransa historian neljänneksi pisimpään pisteputkeen venynyt maalivahti.

Parempaan ovat pystyneet ainoastaan Gerry Cheever (32 ottelua, 1971-72), Pete Peeters (31 ottelua, 1982-83) ja Frank Brimsek (23 ottelua, 1940-41). Matka kolmannelle sijalle ei siis ole enää pitkä.

Viime yönä Raskille kirjattiin siis se 20. voitto ja se irtosi 4-1-lukemin Toronto Maple Leafsista. Vaikka Raskin tarvitsikin venyä ”vain” 23 torjuntaan, mahtui sinne sitäkin tärkeämpiä sellaisia.

Yksi tällainen nähtiin ottelun ollessa 1-1-tasatilanteessa toisen erän alussa ja Maple Leafsin pyörittäessä ylivoimaa, kun hän suorastaan ryösti Tyler Bozakin.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Itse asiassa kyse on tässä kohtaa ehdottomasti ”vuoden torjunta” -tason materiaalista.

Ottelussa Maple Leafsia vastaan Raskille, joka valittiin ottelun ykköstähdeksi, ei riittänyt enää pelkästään nähdyn kaltaiset torjunnat, vaan hänen oli päästävä myös tehopisteille. 30-vuotias suomalainen nimittäin toimi ykkössyöttäjänä joukkueensa 4-1-osumassa, joka syntyi ottelun lopulla tyhjään maaliin.

Tuukka Rask on nyt hävinnyt viimeksi NHL-ottelun varsinaisella peliajalla 26. marraskuuta, joten pisteputki on kestänyt uskomattomasti jo yli kahden kuukauden ajan.

Suosittelemme myös:
KUVA: Se hetki, kun fanitat joukkuekaveriasi – Tim Schallerilla Zdeno Charan paita