VIDEO: Vegasille tappio – Golden Knights juhli jo voittoa, kyseenalainen hylkäys!

Vegasille tappio oli sen historian ensimmäinen pudotuspeleissä.
Vegasille tappio oli sen historian ensimmäinen pudotuspeleissä. Kuva: Getty Images

Vegasille tappio San Jose Sharksia vastaan oli vasta seuran pudotuspelihistorian ensimmäinen ja siihenkin vaadittiin ottelun venyminen jatkoerään.

NHL:ssä todistettiin viime yönä Suomen aikaa historiallista hetkeä, kun Vegas Golden Knights hävisi seurahistoriansa ensimmäisen pudotuspeliottelun. Siihenkin tosin vaadittiin jatkoerää, sillä San Jose Sharks iski voittomaalin aikaan 85:13 – siis jatkoerässä.

Golden Knights oli jo avauserässä hieman väsyneen näköinen, kun taas Sharks tuntui olevan murskaavan 0-7-tappion jälkeen virtaa täynnä. Vieraiden vahvemmat otteet eivät kuitenkaan konkretistoituneet tulostaululla, sillä isäntien William Karlsson iski ottelun avausmaalin aikaan 17:59.

Heti toisen erän alkajaisiksi sama mies osui ja Golden Knightsin meno näytti jälleen kerran vaaralliselta. Brent Burns kuitenkin kuittasi osuman vain reippaat puolitoista minuuttia myöhemmin syntyneellä ylivoimamaalilla. Samalla kyseessä oli Sharksin ensimmäinen maali ottelusarjaan.

Toisen erän puolivälin jälkeen Sharks osui vielä kahdesti, kun ensiksi Logan Couture tasoitti ja Burns iski muutamaa minuuttia myöhemmin Sharksin ensimmäistä kertaa johtoon.

Golden Knights ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan, kuten se ei ole ollut koko kauden aikana: Nate Schmidt toi ajassa 53:28 nevadalaisseuran tasoihin ja lopulta ottelu siirtyi jatkoerään.

Jatkoerä oli tasaista ja pääosin myös tarkkaavaista peliä, eikä ratkaisua saatu vielä ensimmäisessä jatkoerässä. Sen sijaan toisessa jatkoerässä se tuli, kun Couture pysäytti illan toisellaan pelikellot ylivoimalla aikaan 85:13 ja näin ollen Sharks tasoitti ottelusarjan, aiheuttaen Golden Knightsille seurahistorian ensimmäisen tappion pudotuspeleissä.

Ottelu jätti kuitenkin paljon jossiteltavaa isäntien leiriin, sillä Golden Knights ehti jo juhlia voitto-osumaa, kunnes se haastettiin Sharksin toimesta ja lopulta hylättiin maalivahdin estämisenä.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, mitä Vegasille tappio tekee ja miten tämä kaikki vaikuttaa ylipäätään Golden Knightsin tekemiseen. Joukkueen lyhyen historian perusteella voisi veikata, että kaukalossa nähdään seuraavassa ottelussa todella sisuuntunut ritarilauma.

Ottelussa esiintyneistä suomalaispelaajista Erik Haula ylsi pisteille, kun hän oli mukana rakentelemassa Golden Knightsin iskemää toista maalia; Haula on tähän mennessä tehnyt pudotuspeleissä tehot 2+2. Sen sijaan Joonas Donskoi ei saanut nimeään pöytäkirjoihin ja hänen pistesaldonsa pudotuspeleistä on edelleen 1+2.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Rask riehaantui farssimaisesta tilanteesta – heitteli luistimen terää