VIDEO: Vehviläinen nollasi HIFK:n, Turussa dramaattinen loppu

Oulun Kärpät piti kiinni takaisin ryöstämästään kotiedusta, kun Veini Vehviläinen nollasi HIFK:n ja torjui oululaisjoukkueelle 3-0-voiton.

Kärppien ja HIFK:n välisessä ottelussa ei juuri maalipaikoilla herkuteltu, sillä kokonaisuudessaan ottelussa nähtiin ainoastaan 40 laukausta.

Joukkueiden kolmannen kohtaamisen avauserä oli lievästi vierasjoukkueen hallintaa, mutta avauskaksikymppisen ainoasta maalista vastasi Kärpät, kun Shaun Heshka vei isännät ajassa 14:11 johtoon.

Toisessa erässä nähtiin puolestaan ottelun lopputuloksen kannalta kriittinen osuma: vieraiden Ville Varakas istutettiin aivan loppuhetkillä jäähyaitioon ja Miika Koivisto ohitti Kevin Lankisen ajassa 39:18.

Lopulta Koivistosta tuli myös isäntien sankari, sillä päätöserässä hän toimitti kiekon tyhjään maaliin ja sinetöi ottelulle näin 3-0-loppulukemat. Isäntien maalilla Veini Vehviläinen nollasi vastustajansa 23 torjunnallaan.

Tappara voiton päässä finaaleista

Illan toisessa välieräottelussa TPS, joka oli hävinnyt kaksi ensimmäistä välieräotteluaan Tapparalle, oli pitkään kiinni 1-0-voitossa. Ottelu oli nimittäin 1-0-lukemissa, kun ottelua oli jäljellä enää hieman reippaat seitsemän minuuttia.

Ottelusarjassa tähän mennessä kolmeen otteluun kovat tehot 1+4 nakuttanut Kristian Kuusela onnistui kuitenkin rikkomaan kuparisen ajassa 52:53, kun hän iski Henrik Haapalan upeasta neronleimauksesta ottelun tasoihin.

TPS:n ja Tapparan ottelu näyttikin vääjäämättä etenevän jo toistamiseen jatkoerään, mutta mitäpä vielä: vieraat järjestivät pelille todella dramaattisen lopun, kun Sebastian Repo iski 2-1-voittomaalin aikaan 59:45 ja kruunasi näin ollen tamperelaisten kovan kirin.

Repon maali oli todellinen tahtomaali, sillä hän ajoi röyhkeästi TPS-miehistön keskelle ja laukoi kiekon kaatuessaan Oskari Setäsen selän taakse.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

 

Voiton myötä Tappara johtaa välieräsarjaa jo voitoin 3-0 ja finaalipaikka on ensimmäistä kertaa katkolla maanantaina Tampereella.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!