VIDEO: Vincent Lecavalierille upea kunnianosoitus – näin nousee paita kattoon!

Tampa Bay Lightning -legenda sai viime yönä Suomen aikaa ansaitsemansa kunnian.
Tampa Bay Lightning -legenda sai viime yönä Suomen aikaa ansaitsemansa kunnian. Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightningin Vincent Lecavalierille osoitettiin kenties se kaikkein suurin kunnianosoitus, jonka jääkiekkoilija voi pelaajauransa jälkeen saada.

Toki esimerkiksi nimeäminen Hockey Hall of Fameen on jättimäinen juttu, sillä siinä kunnioitetaan pelaajan koko upeaa uraa, mutta vähintäänkin samaan kastiin menee pelinumeron jäädyttäminen.

Vincent Lecavalierille, joka on johdattanut Tampa Bay Lightningin toistaiseksi seurahistoriansa ainoaan Stanley Cup -voittoon keväällä 2004, tämä kunnia osoitettiin viime yön kotiottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan.

Lecavalierin legendaarinen numero 4 nousi hänen pitkäaikaisen tutkaparinsa Martin St. Louisin rinnalle Amalie Arenan hallin kattoon, vasta seuran historian toisensa pelaajana. Kyseinen duo näytteli isoa roolia juuri mestaruuden takana.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Vaikka 37-vuotias Lecavalier, joka lopetti NHL-uransa kauden 2015-16 päätteeksi, joutuikin kesällä 2013 Lightningin ulosostamaksi ja päätti uransa Philadelphia Flyersia sekä Los Angeles Kingsiä edustaen, se ei ole himmentänyt hänen statustaan tippaakaan Tampa Bayssa.

Lecavalier onkin edelleen kaikkien aikojen eniten runkosarjaotteluita Lightning-paidassa pelannut pelaaja (1 037) ja hänellä on kaikista pelaajista myös eniten runkosarjamaaleja (383).

Lisäksi Vincent Lecavalierille suotiin floridalaisseurassa vuosien mittainen kunnia toimia joukkueensa kapteenistossa, sillä kahta ensimmäistä NHL-kauttaan lukuun ottamatta hän toimi joko kapteenina tai varakapteenina. Itse asiassa kapteenina hän toimi kahteen otteeseen – ensiksi kaudella 2000-01 ja sitten vuosina 2008-2013.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Lecavalierin aikakaudesta Philadelphiassa, mikä kesti hieman yli kaksi kautta, tuli totaalinen painajainen, sillä hän istui ensimmäisen Flyers-kautensa jälkeen paljon katsomossa. Lopulta Los Angeles Kings kuitenkin pelasti hänet ja Lecavalier sai kalifornialaisseurassa arvoisensa lopun uralleen, vaikka ei enää päässytkään taistelemaan viimeisellä kaudella Stanley Cupista.

Ei siis ollut mikään ihme, että hänen pelipaitansa jäädytettiin juuri Lightningin ja Kingsin välisessä ottelussa.

Lecavalier pelasi NHL-urallaan yhteensä 1 212 runkosarjaottelua ja teki niissä tehopisteet 421+528=949. Pudotuspeliotteluita hänelle kertyi 75 ja tehopisteitä 26+30=56.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Andrei Vasilevskiy ja uskomaton torjunta! Epätoivo esti varman maalin