Vihje: Tampa Bay Lightning – Dallas Stars: Pari sarjakohtaista betsiä lapulle!

NHL:n Stanley Cup -finaaleissa kohtaavat Tampa Bay Lightning ja Dallas Stars. Ensimmäinen ottelu pyörähtää käyntiin ensi yönä Suomen aikaan kello 02:30. Boltsin läsnäolo finaaleissa ei tullut kenellekään yllätyksenä, toisin kuin Starsin, joka on onnistunut yllättämään tähänastisilla otteilla.

10€ riskitön NHL-veto

NHL-kilpailu: osallistu ja kuittaa 100€ pelirahaa!

Tie finaaliin

Paperilla TBL kantaa ennakkosuosikin viittaa, eikä toki suotta. Coolbet tarjoaa Tampan mestaruudesta kertoimen 1,47, kun taas Starsin mestaruus on kertoimen 2,75 arvoinen. Onko Dallas kuitenkaan noin selkeä altavastaaja?

Kumpikin jengi hyppäsi pudotuspeleissä suoraan neljännesvälieriin. Tampa pyyhki lattiaa Columbus Blue Jacketsilla otteluvoitoin 4-1, Dallas puolestaan selätti Calgary Flamesin 4-2. Myös puolivälierissä Lightning jatkoi vakuuttavia otteita, kun Boston Bruins sai lentää laulukuoroon 4-1 lukemin. Stars onnistui voittamaan AVS:n game sevenissä.

Konferenssifinaalissa Dallas Stars paljasti kyntensä. Vastassa oli Vegas Golden Knights, joka oli sarjassa selvä ennakkosuosikki. Dallas onnistui lopulta etenemään jatkoon otteluvoitoin 4-1. Tampa Bay puolestaan taisteli tiensä finaaliin voittamalla New York Islandersin 4-2.

Onko Dallasista ”yllättämään”?

Stars omaa selkeän lepoedun Tampaan nähden. Joukkue hankki finaalipaikan maanantain ja tiistain välisenä yönä – Bolts puolestaan vasta torstain ja perjantain välisenä yönä. Lähtökohtaisesti Dallas on paremmin latautunut finaalisarjaan.

Tampa Bayn ykkösvitja on ollut pudotuspeleissä vaarallisen tehokas. Nikita Kucherov on tehtaillut tehot 6+20, Brayden Point 9+16 ja vasta viime peleissä terästäytynyt Ondrej Palat 8+5. Dallasin Benn – Seguin – Radulov akseli ei yllä aivan yhtä komeisiin pisteisiin, mutta kykenee haastamaan Boltsin.

Kummankin joukkueen veskarit ovat pelanneet ilmiömäisesti. Tampan Andrei Vasilevskiy on aivan omalla tasollaan torjuntaprosentilla 93,10%, muttei Dallasin Anton Khudobinkaan ole pelannut hassummin (92,00%).

Tilastoja tarkastellessa jengit ovat pitkälti samalla viivalla. Tampa on tehtaillut ottelua kohden keskimäärin 3,11 maalia, Dallas 2,95. Omiin Lightning on päästänyt noin 2,21 osumaa kun taas Stars 3,05; tosin Dallas terästäytyi tämän osalta selkeästi ottelusarjassa VGK:ta vastaan, jossa se päästi omiin ainoastaan 1,6 osumaa per peli. Selkeä ero löytyy YV-pelissä: Dallas 27,3% – Tampa 17,9%. Alivoimassa ei juurikaan eroa ole ollut: Dallas 83,3% ja Lightning 83,6%.

Yhteenvetona todettakoon, että Tampa on suosikki nostamaan kannua sarjan päätteeksi. En kuitenkaan näe Starsin olevan noin suuri altavastaaja. Coolbet tarjoaa ottelusarjaan runsaasti eri kohteita veikattavaksi, joista poimitaan kaksi lapulle. Dallasin mestaruudesta tarjotaan sen verran herkullista kerrointa, että sitä ei sivuuteta. Toinen maistuva kohde löytyy pelattavien otteluiden määrästä. ”Yli 6,5 pelattua ottelua” -vedosta tarjotaan kerroin 3,15. Eikä todellakaan olisi ihme jos näiden kahden välillä edettäisiin game seveniin!

Dallasista mestari (2,75)

Yli 6,5 peliä (3,15)