VIIKON PELI: Chicago ja Boston kohtaavat historian toiseksi suurimman yleisön edessä

Laitataklaus.com:n VIIKON PELI on tällä kertaa Winter Classic Chicago Blackhawks - Boston Bruins.
Laitataklaus.com:n VIIKON PELI on tällä kertaa Winter Classic Chicago Blackhawks - Boston Bruins.

Laitataklaus.com:n VIIKON PELI on tällä kertaa Winter Classic vuosimallia 2019, joka pelataan Chicago Blackhawksin ja Boston Bruinsin välillä.

1. tammikuuta on NHL:ssä erityinen päivä. Jo vuodesta 2008 lähtien liiga on nimittäin järjestänyt kahden joukkueen välisen ulkoilmaottelun, ja vuoden 2019 saavat startata NHL:n osalta Chicago Blackhawks sekä Boston Bruins.

Kyseinen kamppailu tullaan pelaamaan Notre Damen yliopiston jalkapallojoukkueen stadionilla, joka vetää uumeniinsa noin 74 000 silmäparia. Ottelu pelataan neutraalilla maaperällä, sillä Notre Damen stadion sijaitsee Indianan osavaltiossa. Chicago taasen sijaitsee Illinoisissa ja Boston Massachusettsissa.

LUE MYÖS: Vähämaalinen Winter Classic – Muuta kymppi 96 euroksi!

Lähtökohdat kamppailuun ovat siis hyvin erilaiset kuin normaalisti. Valmistautumisen lisäksi paineensietokyky, sää ja muutoinkin ulkoilman mukana tuomat olosuhteet vaikuttavat suuresti ottelun kulkuun. Hype ennen kamppailua on tapissa ja pelaajat ovat hurjassa mylleryksessä median kanssa, mikä vaatii pelaajilta valtavasti henkistä kanttia. Toki molemmat joukkueet ovat pelanneet ulkoilmaotteluita ennenkin, mutta koska kyse on ulkoilmasta, on jokainen kamppailu erilainen.

Tarkemmin sanottuna Chicago Blackhawks on todella kokenut ulkoilmaotteluiden joukkue, sillä kyseinen kerta tulee olemaan sille jo kuudes. Myös Boston Bruins on kokenut taivasalla pelaamisen ennemmin, sillä uudenvuoden ottelu tulee olemaan sen seurahistorian kolmas.

Notre Damen stadionilla pelattava kamppailu tulee jäämään historian kirjoihin, sillä sen yleisömäärä, noin 74 000 ihmistä, tulee olemaan NHL:n kaikkien aikojen toiseksi kovin. Parempaan on pystytty ainoastaan Michiganissa, missä Detroit Red Wingsin ja Toronto Maple Leafsin välistä kamppailua seurasi yli 105 000 ihmistä.

Luvassa tasainen ottelu, mutta sitäkin ennalta-arvaamattomampi

Jos joukkueita verrataan aivan viime aikojen otteiden perusteella, on Chicagolla pieni henkinen ja pelillinen yliote. Boston on napannut kolmesta edellisestä ottelusta yhden voiton, kun sillä on ollut vastassa Carolina Hurricanes, New Jersey Devils sekä Buffalo Sabres. Näistä viimeisen se voitti jatkoajan turvin.

Chicago on taasen voittanut kaksi edellistä kamppailuaan. Näistä ensimmäinen tuli Minnesota Wildista lukemin 5-2 ja toinen Colorado Avalanchea vastaan 3-2. Jälkimmäinen voitto ei tullut helpolla, sillä se tuli vasta jatkoajan jälkeen.

Joukkueiden viretilat eivät siis eroa juurikaan toisistaan, eikä sille itse asiassa ole suurtakaan merkitystä, kun kyse on ulkoilmassa pelattavasta kamppailusta. Pelillisten asioiden lisäksi olosuhteet ja tuuri määrittelevät suuresti sen, mikä ottelun lopputulos tulee olemaan.

Vetoja suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon myös se, että Bostonin Brad Marchandin pelaaminen on vielä epävarmaa. Lisäksi Bruinsilta uupuu yksi joukkueen tärkeimpiä puolustajia, Charlie McAvoy. Chicagon tärkein poissaolija lienee maalivahti Corey Crawford, jonka koko uran jatkuminen on tällä hetkellä vaakalaudalla aivotärähdyksen vuoksi.

LUO TILI JA BETSAA!!

Instagramin parhaat kiekkovideot ja kuvat löydät TÄÄLTÄ.

LUE MYÖS: Päivän vedonlyöntivihje Winter Classiciin