VIIKON PELI: Yllättääkö Chicago alakanttiin pelanneen Washingtonin?

VIIKON PELI on Chicago-Washington. Yllättääkö Patrick Kane ja muu poppoo hallitsevan mestarin?
VIIKON PELI on Chicago-Washington. Yllättääkö Patrick Kane ja muu poppoo hallitsevan mestarin? Kuva: Getty Images

Laitataklauksen VIIKON PELI on tällä kertaa Chicago Blackhawks-Washington Capitals, joka pelataan sunnuntai-iltana klo 19:30 alkaen.

NHL:ssä mennään jälleen täydellä tohinalla sunnuntai-iltana, kun Chicago Blackhawks ja Washington Capitals kohtaavat toisensa klo 19:30 alkavassa Prime Time -mittelössä. Kamppailun lähtöasetelmat ovat harvinaisen mielenkiintoiset, erityisesti siitä syystä, että Capitals on pelannut viime aikoina alta lipan.

Huono putki alkoi kuluvan viikon maanantaina, kun St. L0uis Blues kaatoi Capitalsin lukemin 4-1. Päivää myöhemmin tuska kasvoi, sillä Nashville Predators murjoi washingtonilaisryhmän maanrakoon numeroin 7-2. Perjantaina Capitals hävisi sen sijaan New York Islandersille lukemin 2-0.

Lue myös: Jesse Puljujärvi rehellisenä peliajastaan – ”En ole ansainnut enempää”

Capitals on siis tehnyt edelliseen kolmeen otteluun vaivaiset kolme maalia, mikä on hallitsevalle Stanley Cup -mestarille surkea saldo. Chicago Blackhawksilla onkin sunnuntai-iltana oiva iskunpaikka, mikä lupaa myös vedonlyöjille hyvää. Chicagon kerroin on nimittäin niinkin muhkea kuin x.xx.

Chicagon viimeaikaiset otteet ovat tosin olleet todella heikkoja. Tappioita on kertynyt viisi putkeen, joista kahdessa ottelussa se on päässyt pisteille saakka. Blackhawksin suurin ongelma on ollut puolustus- sekä maalivahtipelaaminen, sillä Rangersia, Vegasia, Nashvillea sekä Calgarya vastaan se on päästänyt neljä maalia, kun taasen Devils iski Chicagon verkkoon kahdeksan täysosumaa.

Molempien joukkueiden viretila on siis pahasti hukassa, mikä luo kamppailuun valtavasti mielenkiintoa. Jompikumpi joukkueista tulee joka tapauksessa katkaisemaan putkensa sunnuntaina, kun toisella se taasen jatkuu.

Iskeekö Alexander Ovechkin Chicagon heikkoon alakertaan?

Capitalsin suurin tähti Alexander Ovechkin oli vielä joulukuussa hurjassa maalivireessä, mutta viime aikoina meno kaukalossa on ollut ailahtelevampaa. Ovechkin ei missään nimessä ole ollut huono, mutta esimerkiksi edellisestä 15 kamppailusta mies on jäänyt maaleitta 12 kertaa.

Chicagoa vastaan ”Aleksanteri Suurella” on kuitenkin mahdollisuus laittaa verkot kireäksi, sillä kuten jo aiemmin mainittu, ei Blackhawksin alakerta ole loistanut viime aikoina. Kirsikkana kakun päällä on Chicagon alivoima (73,4 %), joka on koko liigan huonointam ja Ovechkinhan on tunnetusti kova luu etenkin ylivoimalla.

Ovechkinin maali vaikuttaa tänään varsin maukkaalta peli-idealta. Aukeaisikohan ketsuppipullo jopa oikein kunnolla? Tässä Coolbetin kertoimet:

  • Ovechkin ei tee maalia – kerroin 1,69
  • Ovechkin tekee maalin – kerroin 2,05
  • Ovechkin tekee yli 1,5 maalia – kerroin 5,40

Katso täältä ottelun kaikki kertoimet!

Vaikka Chicago lähtee otteluun altavastaajan asemasta, on sillä nyt kenties paras mahdollinen paikka yllättää Capitals, sillä Washingtonin viretila on ollut viime aikoina heikko. Mielenkiintoista ottelua voit seurata tuttuun tapaan Viasatilta sekä Viaplaystä.


Laitataklauksen Instagramista löydät parhaat kiekkovideot ja kuvat!