VIIKON PELI: Riston JYP kovassa myötätuulessa – jatkuuko lentokeli Tampereella?

Laitataklauksen VIIKON PELI on JYP-Ilves, joka on Risto Dufvan kauden kolmas Liiga-ottelu.
Laitataklauksen VIIKON PELI on JYP-Ilves, joka on Risto Dufvan kauden kolmas Liiga-ottelu.

Laitataklauksen VIIKON PELI tulee Liigasta, kun Risto Dufvan luotsaama kovavireinen JYP matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

On jälleen aika kääntää katseet Laitataklauksen VIIKON PELIIN, joka tulee tällä kertaa Liigasta. Kyseinen mittelö pelataan perjantaina, kun JYP kohtaa Tampereella Ilveksen.

JYP lähti kauteen kohtalaisen kovin odotuksin, mutta Lauri Merikiven ensimmäinen Liiga-kausi ei lähtenyt rullaamaan monien haluamalla tavalla. Merikiven potkujen aikaan JYP majaili sarjataulukossa sijalla 12. ja sen matka pudotuspeliviivan paremmalle puolelle oli kahdeksan pistettä.

JYP:n alkukauden vaikeuksista kertoo harvinaisen hyvin se, että vaikka matka jo tässä vaiheessa oli näinkin pitkä, oli JYP silti voittanut edellisestä viidestä ottelustaan neljä, joista yhden vasta varsinaisen peliajan jälkeen

Jyväskyläläisseura pestasi uudeksi päävalmentajakseen vanhan tutun, kun Risto Dufva otti ohjakset haltuunsa. Dufva, eli tuttavallisemmin ”RD” otti heti sarvista kiinni ja on johdattanut JYP:n kahteen perättäiseen voittoon. Ensiksi kaatui HIFK lukemin 3-1 ja sen jälkeen Tappara lukemin 4-2. Sen lisäksi, että Dufva on aloittanut pestinsä voitokkaasti, on se tapahtunut myös laadukkaiden joukkueiden kustannuksella.

Niin, ja nyt matkaa pudotuspeleihin on enää kaksi pistettä. Ottelumäärä 10. sijalla majailevan SaiPan kanssa on kaikenlisäksi täysin sama, 41. Dufva on aloittanut seuran peräsimessä siis vakuuttavasti.

Ilves taistelee sen sijaan tällä hetkellä pääsystä jopa kuuden parhaan joukkoon, johon sillä on tällä hetkellä matkaa viiden pisteen verran. Ottelu tulee olemaan molemmille siis elintärkeä eikä kumpikaan tule luovuttamaan kamppailussa helpolla. Tämä tulee myös lisäämään kamppailuun rutkasti viihdearvoa, joten perjantain ottelussa suosittelen olemaan vastaanottimien äärellä, vaikka et kumpaakaan joukkuetta kannattaisi.

Lue myös: JYP:ssä valmentajapotkut – Risto Dufva palaa Jyväskylään!

Ilveksen tekeminen viime aikoina on ollut JYP:n kannalta vastakohta, sillä se on hävinnyt sekä Kärpille että Lukolle maalierolla 9-3. Perjantaina tupsukorvilla on kasvojen pesun paikka, mutta helpolla ei tämä tule tapahtumaan.

VIIKON PELI – JYP-Ilves: oman pään kautta?

Riston paluun jälkeen JYP on siis tehnyt seitsemän maalia ja päästänyt omiin vain kolme. JYP onkin kohentanut oman pään tekemistään ja sama teema tulee jatkumaan myös Ilvestä vastaan, joka on vastaavasti kärsinyt pienimuotoisesta maalinteko-ongelmasta.

Siksi, jos mietit otteluun fiksua vedonlyöntikohdetta, kannattaa Ilveksen maalimäärä pitää lapulla alhaisena. Valmentajanvaihdos piristää lähes poikkeuksetta joukkueen pelaamista, eikä JYP:n flow’ta kannata aliarvioida perjantaisessa kamppailussa.

Laitataklauksen Instagramista löydät parhaat kiekkovideot ja kuvat!