VIIKON PELI: Onko Slovakiasta Nuorten Leijonien haastajaksi?

Suomi saa tänään vastaansa Karjala-turnauksen päätösottelussa Ruotsin.
Suomi saa tänään vastaansa Karjala-turnauksen päätösottelussa Ruotsin.

Laitataklaus.com:n VIIKON PELI löytyy tällä kertaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoista, sillä Nuoret Leijonat saa ensi yönä vastaansa Slovakian.

Laitataklaus.com:n VIIKON PELI on tällä kertaa Slovakia-Suomi, joka pelataan tulevana yönä. Kyseessä on U20 MM-kisojen alkusarjan ottelu, ja lienee sanomattakin selvää, että Nuoret Leijonat lähtee kamppailuun ennakkosuosikin asemasta. Tämä johtuu pelkästään valtavasta materiaalierosta, sillä Suomella on mukana lähes kaikki sen parhaat pelaajat.

Nimet paperilla ovat kuitenkin yhdentekeviä, minkä Slovakia on ehtinyt jo todistamaan. Se nimittäin hävisi turnauksen avausottelussaan Yhdysvalloille vain lukemin 2-1, joten maan kiekkojuniorit muodostavat yllätysvalmiin joukkueen. Toisaalta Slovakia taipui turnauksen toisessa kamppailussaan Ruotsille lukemin 5-2, joten tämä ei mennyt täysin putkeen.

Tolvanen ei tee maalia – Muuta kymppi 90 euroksi

Suomen turnauksen alku on ollut kaksijakoinen. Avausottelussa tuli tukkaan Ruotsilta 2-1, eikä Nuorten Leijonien peli näyttänyt missään nimessä valmiilta. Turnauksen toisessa kamppailussa Suomea vastaan asettui Kazakstan, jonka se onnistui kaatamaan tyylipuhtain lukemin 5-0. Tähän väliin on kuitenkin todettava, että Kazakstan ei ollut Suomelle minkäänlainen mittari, sillä se oli jo ennakkoon alkulohkon selvästi heikoin joukkue.

Nyt Suomen haaste kuitenkin jälleen kasvaa, sillä Slovakiaa vastaan Nuorten Leijonien on saatava peli jälleen enemmän uomiinsa. Etenkin kiekollinen pelaaminen avaustilanteissa oli Ruotsia vastaan jopa heikolla tasolla. Toki turnaukset ovat siitä hienoja tapahtumia, että normaalisti jokaisen joukkueen peli pääsee uomiinsa vasta muutaman ottelun jälkeen. Kenties tulevana yönä näin tapahtuu myös Suomelle.

VIIKON PELI: Slovakia-Suomi – kestääkö Leijonat ennakkosuosikin paineet?

Oletettavaa on, että Nuoret Leijonat poistuu ensi yönä kaukalosta täyden pistepotin kanssa. Tämä näkyy myös kertoimissa, sillä Suomen voitolle tarjotaan kertoimeksi 1.30. Vertailun vuoksi Slovakian vastaava on 7.20, joten kumpikaan näistä ei ole välttämättä se houkuttelevin kohde.

Slovakia on kuitenkin varteenotettava kiekkomaa, joten Nuorten Leijonien on ehdottomasti otettava itseään niskasta kiinni ja pelattava täydellä sydämellään, jollei se halua nähdä ottelussa yllätystulosta. Tämä pätee erityisesti leijonapelaajien kärkinimiin, joista kaikki eivät ole vielä jättäneet täyttä panostaan kaukaloon.

Tämän listan kärkinimenä on Eeli Tolvanen, jonka pelaaminen on näyttänyt ajoittain todella laiskalta. Erityisesti Nashville Predatorsin lupauksen on iskettävä tiskiin kovia näyttöjä, jotta hän saisi vihdoin juonenpäästä kiinni. Kerroin Tolvasen maalille Slovakiaa vastaan on 1,90. Se, ettei hän tee maalia ottelussa, antaa kertoimeksi 1,80. Lue täältä kuinka voit viisinkertaistaa edellä mainitut kertoimet.

LUO TILI JA BETSAA!

Instagramin parhaat kiekkovideot ja kuvat löydät TÄÄLTÄ.