Yli 700 ottelun Ville Hämäläinen ripustaa hokkarit naulaan – siirtyy valmentajaksi

SaiPa-ikoni Ville Hämäläinen on päättänyt lopettaa pitkän peliuransa ja ryhtyä valmentajaksi.
SaiPa-ikoni Ville Hämäläinen on päättänyt lopettaa pitkän peliuransa ja ryhtyä valmentajaksi.

Kotimaan pääsarjassa yli 700 runkosarjaottelua pelannut Ville Hämäläinen on päättänyt ripustaa hokkarit naulaan tämän kauden päätteeksi.

Veteraanisentteri Ville Hämäläinen kiekkoilee tällä hetkellä skotlantilaisseura Braehead Clanissa, joka pelaa pelinsä EIHL:ssä. Mies siirtyi ensi kertaa ulkomaankaukaloihin kesken viime kauden.

Reissuelämä on saanut kuitenkin riittää heti alkuunsa, sillä Hämäläinen ripustaa hokkarit naulaan tämän kauden päätteeksi. 731 Liigan runkosarjaottelua pelannut 36-vuotias konkari on edustanut Liiga-tasolla SaiPaa, Tapparaa, KalPaa, HPK:ta, Jokereita sekä Jukureita.

Hämäläinen ei halua kuitenkaan poistua tyystin kiekkopiireistä, sillä hänen ensi kauden kuvionsa ovat jo selvillä. Kokenut sentteri nimittäin aloittaa hommat SaiPan B-junioreiden päävalmentajana.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– On ollut pidemmän aikaa selvää, että suuntaudun valmennuspuolelle peliurani päätyttyä. Olen erittäin otettu ja kiitollinen mahdollisuudesta aloittaa valmennusura kotikaupungissa ja kasvattajaseurassa, Hämäläinen kommentoi SaiPan verkkosivuilla.

Hämäläinen kertoi, että hänellä on valtava halu kehittää itseään valmentajana. Kaiken lisäksi mies on suorittanut liikunnanohjaajan tutkinnon sekä joitakin liiton valmennuskursseja.

– Innolla lähden mukaan kehittämään sekä SaiPan junioripelaajia, että myös itseäni valmentajana. Minulla on valtava halu oppia itse valmentajana osana seuran muuta henkilöstöä, sekä jakaa omaa tietämystäni ja osaamistani organisaatioon. Uskon, että pelaajaurani antaa hyvät eväät valmentamiseen. Tukena ovat Vierumäellä suoritettu liikunnanohjaajan tutkinto, sekä jääkiekkoliiton valmennuskursseja. Aluille on laitettu myös Ammattivalmentajan tutkinnon suorittaminen.

SaiPa kertoi verkkosivuillaan, että Hämäläisen sopimus on kaksivuotinen.

SaiPan alkuperäisen tiedotteen löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Ziga Jeglic laittoi käryn huolimattomuuden piikkiin – ”Olen käyttänyt lääkettä lääkärin määräyksestä”