Ville Husson ja Sami Nikun loisto-otteet palkittiin – nimettiin AHL:n tulokastähdistöön

Ville Husson ja Sami Nikun tekeminen AHL:ssä on ollut tällä kaudella ihailtavalla tasolla.
Ville Husson ja Sami Nikun tekeminen AHL:ssä on ollut tällä kaudella ihailtavalla tasolla. Kuva: Getty Images

Ville Husson ja Sami Nikun erinomaiset suoritukset AHL-kaukaloissa huomioitiin upealla tavalla, kun heidät molemmat nimettiin sarjan tulokastähdistöön.

23-vuotiaan Ville Husson toinen vuosi taalakaukaloissa on sujunut ensimmäistä vuotta paremmin. HIFK:sta maailmalle lähtenyt suomalaisvahti on pelannut toistaiseksi 37 AHL-ottelua, mikä on 15 ottelua enemmän kuin viime kaudella, ja hänen torjuntatilastonsa ovat runkosarjan lähestyessä loppuaan 92,60/2.32.

Husso on päässyt kuluvan kauden aikana maistamaan myös NHL-meininkiä, vaikka ensimmäinen ottelu maailman kovimmassa kiekkoliigassa antaa vielä odottaa itseään.

Nuoren suomalaisen kausi on ollut kokonaisuudessaan nousujohteinen ja hänen erinomaisia torjuntatilastoja korostaa myös se tosiasia, että hänen edustamansa San Antonio Rampagen kausi päättyy runkosarjaan.

Husson erinomaiset otteet eivät ole jääneet huomiotta AHL:n johtoportaassa, sillä St. Louis Bluesin organisaatiossa kiekkoileva nuorukainen nimettiin AHL:n kauden 2017-18 tulokastähdistöön.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Saman kunniamaininnan sai myös Winnipeg Jetsin organisaatiossa kiekkoileva suomalaispuolustaja Sami Niku, joka on tehnyt ensimmäisellä AHL-kaudellaan 71 runkosarjaotteluun tehopisteet 15+37=52.

Niku on kuulunut läpi kauden AHL:n puolustajaeliittiin ja hän onkin puolustajien pistepörssin kakkosena sekä maaleissa, syötöissä että tehopisteissä mitattuna.

21-vuotias JYP-kasvatti pääsi tekemään myös NHL-debyyttinsä kuluvalla kaudella. Debyytti tapahtui tarkalleen ottaen Winnipeg Jetsin viime ottelussa ja Niku avasi samalla myös maalitilinsä, kun hän iski kiekon ottelussa Montreal Canadiensia vastaan Carey Pricen selän taakse (lue lisää ja katso video täältä).

Husson ja Nikun ohella AHL:n tulokastähdistöön nimettiin puolustaja Filip Hronek sekä hyökkääjät Mason Appleton, Daniel Sprong ja Dylan Strome.

AHL:n alkuperäisen uutisen aiheesta löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!