Ville ”kiekko verkon läpi” Koistinen yllätyssiirron kohteena – Doug Sheddenin alaisuuteen Saksaan

Ville Koistinen sai tuomion kahdesta pahoinpitelystä.
Ville Koistinen sai tuomion kahdesta pahoinpitelystä.

Jo viidettä kauttaan Sveitsin pääsarjassa pelannut suomalaispuolustaja Ville Koistinen päätti yllättäen purkaa sopimuksensa SCL Tigersin kanssa.

35-vuotias Ville Koistinen pelasi kaksi ensimmäistä Sveitsin vuottaan HC Davosissa, josta matka jatkui kaudeksi 2015-16 Tigersin riveihin.

Koistinen nousikin joukkueessaan aivan kärkipuolustajien joukkoon ja kahden edelliskauden aikana hän teki yhteensä 92 runkosarjaotteluun tehopisteet 12+41=53.

Kokeneen suomalaisen lähtö ei johdukaan millään muotoa hänen pelillisestä annistaan, sillä 30 pelaamaansa otteluun hän teki pisteet 7+11=18, ollen ennätysvauhdissaan Sveitsin pääsarjassa. Sen sijaan sveitsiläisseura ilmoitti Koistisen purkaneen sopimuksensa omatoimisesti, henkilökohtaisiin syihin vedoten.

Samalla selvisi Koistisen uusi osoite: hän jatkaa uransa Saksan DEL-liigassa pelaavan ERC Ingolstadtin riveissä – siis seurassa, joka nimesi joulukuun 22. päivä uudeksi päävalmentajakseen suomalaisille varsin tutun Doug Sheddenin.

Ingolstadtissa urheilutoimenjohtajana työskentelevä Larry Mitchell oli todella mielissään uudesta hankinnastaan, sillä Koistisen päätyminen ylipäätään tarjolle oli yllätys, joskin seura oli ollut jo useiden viikkojen ajan kiinnostunut suomalaisesta.

– Ville Koistisen kaltaisen pelaajan saaminen on ehdoton bonus joukkueellemme. Hän on vahva kiekollinen pelaaja, joka omaa erinomaisen rannelaukauksen ja joka tulee myös vahvistamaan ylivoimaamme, Mitchell ylisti seuran verkkosivuilla.

– Se, että saimme Koistisen, oli todellinen taivaanlahja.

Mitchell on myös vaikuttunut siitä, että pienestä koostaan (181 cm / 88 kg) huolimatta Koistinen löi itsensä läpi aina NHL:ssä saakka ja pelasi maailman kovimmassa kiekkoliigassa 103 runkosarjaottelua.

– Ville on puolustajaksi aika pienikokoinen, joten hänen selviytyminen NHL:ään kertoo poikkeuksellisista kyvyistä.

Koistinen on pelannut urallaan Leijonien paidassa 11 MM-kisaottelua, siis aikuisten arvotasolla. Hänet muistetaankin erinomaisesti vuoden 2008 MM-kisoista, kun hän iski puolivälieräottelussa kiekon Yhdysvaltain maaliin sivuverkon kautta.

Kyseinen maali toi Suomen ottelussa maalin päähän ja lopulta Leijonat eteni jatkoajan kautta välierävaiheeseen.

Ville Koistisen pitkään pelaajauraan pääset tutustumaan TÄMÄN LINKIN kautta löytyvien tilastojen kautta.

Kannattaa myös käydä tutustumassa parhaillaan käynnissä olevien alle 20-vuotiaiden MM-kisojen osalta uutistarjontaamme, kas TÄÄLTÄ.