Ville Nieminen löysi uuden valmennuspestin Ruotsista

Pelicansista kesken viime kauden potkut saanut Ville Nieminen on löytänyt uuden työnantajan. Niemisen uusi osoite on ruotsalainen Modo.

Ruotsalaislehti Expressen uutisoi eilen Ville Niemisestä tulevan perinteikkään ruotsalaisen jääkiekkoseura Modo Hockeyn uusi päävalmentaja ensi kaudeksi. Tänään tuo huhu sai sinetin, kun Modo vahvisti asian verkkosivuillaan.

Modo pelaa Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa. Joukkue oli viime kaudella sarjassa toinen ja olisi noussut pääsarja SHL:ään, mutta kausi keskeytettiin koronaviruspandemian vuoksi.

”Tiedän, millainen mahdollisuus Modolla oli nousta SHL:ään ja jatkamme tietysti sillä reitillä. Olen todella innoissani tehtävästä ja odotan, että pääsen tutustumaan pelaajiin ja organisaatioon”, Nieminen sanoi Modon tiedotteesta.

Örnsköldsvikläinen Modo on kiekkohullu ruotsalaisseura, jolla on vahvat perinteet muun muassa laadukkaasta juniorityöstä. Seuran juniorimyllyn helmiä ovat muun muassa lajilegendat Peter Forsberg, Daniel ja Henrik Sedin sekä tämän hetken yksi maailman parhaista puolustajista Victor Hedman.

Niemisen sopimus Modon kanssa on kaksivuotinen. Ennen tuoretta pestiä Nieminen on toiminut päävalmentajana Mestiksen KeuPa HT:ssa sekä Liigan puolella Lahden Pelicansissa. Nieminen johdatti Pelicansin upeasti runkosarjan kolmoseksi kaudella 2018-2019. Viime kausi meni Niemisellä ja Pelicansilla penkin alle. Niemisen kausi päättyi potkuihin marraskuun lopulla.

Allsvenskan on Niemiselle tuttu sarjan hänen omalta pelaajauraltaan. Hän pelasi kauden 2007-2008 Allsvenskanissa Malmö Redhawksin riveissä sekä kaudella 2011-2012 Örebro HK:n paidassa.


KATSO MYÖS: Lasse Kukkonen ripustaa hokkarit naulaan