Nyt napsahti kova kakku! Ville Varakas määrättiin pelikieltoon

Ville Varakas on määrätty pitkään pelikieltoon hänen taklattuaan Kärppien Sami Anttilaa.
Ville Varakas on määrätty pitkään pelikieltoon hänen taklattuaan Kärppien Sami Anttilaa.

Helsingin IFK:n riveissä pelaava Ville Varakas on määrätty Liigan kurinpitodelegaation päätöksestä pelikieltoon päähän kohdistuneesta taklauksesta.

HIFK:n Ville Varakas taklasi muutama päivä sitten Oulun Kärppien Sami Anttilaa laittomin keinoin, kun HIFK-pakin pommi kolahti Kärppä-hyökkääjää suoraan pääkupoliin. Torstain kierroksella nähtiin myös muita ulosajoja, jotka voit kaikki katsoa täältä.

Nyt Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Varakkaan neljän ottelun mittaiseen pelikieltoon, jota voidaan pitää kovana tuomiona. Varakkaalla ei nimittäin ole aiempaa historiaa kurinpidon kanssa.

Toki tilanteessa kävi molempien osapuolten kannalta huonosti, sillä Anttila loukkasi itsensä, eikä palannut enää otteluun. Tämä on otettu huomioon myös tuomiossa.

Varakas joutuu huilaamaan HIFK:n neljä seuraavaa ottelua, jotka ovat KalPaa, Ilvestä sekä kahdesti Tapparaa vastaan.

Varakkaan taklaus aiheutti jälleen kovan keskustelun sosiaalisessa mediassa. Moni nimittäin koki, että Anttila ei ollut valmis ottamaan taklausta vastaan, minkä lisäksi hänen peliasentonsa oli matalalla.

Delegaatio on ottanut tämän päätöksessään huomioon, mutta sen mukaan ”Anttilan peliasento ei juurikaan vähennä taklaavan Varakkaan vastuuta, koska Varakas kohdistaa taklauksen selvästi ylöspäin ja lisäksi hänellä on mahdollisuus havaita vastustajan matala asento”.

Voit lukea kurinpitodelegaation päätöksen kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

Lisää Liiga-uutisia voit lukea vastaavasti TÄSTÄ.