William Nylanderin aika käymässä umpeen – pelaako tällä kaudella lainkaan?

William Nylander ja Toronto Maple Leafs pääsivät jatkosopimuksesta sopuun viimeisillä hetkillä.
William Nylander ja Toronto Maple Leafs pääsivät jatkosopimuksesta sopuun viimeisillä hetkillä.

Ruotsalaishyökkääjä William Nylanderin aika on käymässä vähiin. Jos laituri ei pääse sopimukseen 1.12., ei hän pelaa tällä kaudella missään.

Toronto Maple Leafs pitää tällä hetkellä William Nylanderin pelaajaoikeuksia hallussaan. Osapuolten välillä on ollut läpi kesän ja alkukauden pahaa kiistaa Nylanderin tulevasta sopimuksesta, minkä vuoksi ruotsalainen on menettänyt tyystin kaikki alkukauden ottelut.

Nylander on tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti. Hänen puolensa haluaa samanlaisen jatkosopimuksen, jonka Leon Draisaitl teki. Numeroiden valossa tämä tarkoittaisi kahdeksan vuoden jatkopahvia, jonka cap hit huitelisi 8,5 miljoonan dollarin lieppeillä.

Maple Leafs on kuitenkin halukas tarjoamaan ruotsalaishyökkääjälle kuusivuotista pahvia, jonka vuosittainen arvo olisi noin 6 miljoonaa dollaria. Ero on osoittautunut lopulta niin suureksi, että koko ensimmäinen neljännes on mennyt Nylanderilta ohi.

Nylander on nähty harjoittelemassa Ruotsissa AIK:n A-junioreiden kanssa. Vielä eilen otetussa kuvassa Nylanderilla oli päässään Maple Leafsin kypärä.

Joulukuun alku ratkaisee kaiken

Nylanderin jatkosopimuksen suhteen avainsanana toimii 1. joulukuuta. Jos osapuolet eivät pääse tähän deadlineen mennessä sopuun uudesta sopimuksesta, jää Nylanderilta koko kausivälistä  ja jatkoneuvottelut voidaan avata uudestaan vasta ensi vuoden heinäkuussa.

LUE MYÖS: Mikko Rantanen lähellä rikkoa Gretzkyn ennätyksen – Lemieux seuraavana

Koska Nylanderin edellinen sopimus oli hänen tulokaspahvinsa, ei hänellä ole tällä hetkellä oikeutta välimieskäsittelyyn. Tällainen olisi ollut luvassa vasta ensi kesästä lähtien. Kuitenkin, jos Nylanderilta jää koko kausi välistä, menettää hän samalla oikeutensa välimieskäsittelyyn.

Nylander ja Maple Leafs ovat tällä hetkellä siis hyvin ohuella jäällä. Toistaiseksi yksikään rajoitettu vapaa agentti ei ole koskaan menettänyt koko kautta, vaikkakin sopimuksen viivästyksiä on nähty useita. Kaikilla aiemmilla kerroilla osapuolet ovat kuitenkin päässeet sopuun ennen takarajaa.