Yhdysvallat murskasi Slovakian – Norja dramaattisesti puolivälieriin

Yhdysvallat onnistui kaatamaan Slovakian ja Norja Slovenian, joten joukkueet etenivät puolivälieriin.
Yhdysvallat onnistui kaatamaan Slovakian ja Norja Slovenian, joten joukkueet etenivät puolivälieriin.

Olympialaisissa ratkottiin aamupäivästä paikkoja puolivälieriin, kun sekä Yhdysvallat ja Slovakia että Slovenia ja Norja kohtasivat toisensa.

Talviolympialaisissa miesten jääkiekkoturnaus on edennyt playoff-vaiheeseen saakka, jossa otteluiden voittajat etenevät puolivälieriin.

Puolivälieriin pääsivät jo lohkovoittajat (Tshekki, Venäjän olympiaurheilijat, Ruotsi) sekä paras lohkokakkonen, eli Kanada. Nyt Tshekki ja Venäjän olympiaurheilijat ovat saaneet vastustajansa, kun ensimmäiset playoff-ottelut pelattiin aiemmin tänään.

Näissä Yhdysvallat kaatoi ensimmäisenä Slovakian murskalukemin 5-1. USA:n maalintekijöinä kunnostautuivat Ryan Donato (2+0), Garrett RoeJames Wisniewski (1+1) sekä Mark Arcobello. Maininnan arvoinen suoritus nähtiin myös Troy Terryltä, joka saalisti tililleen kolme syöttöpistettä.

Yhdysvallat kohtaa puolivälierissä Tshekin, joka voitti A-lohkon kahdeksalla pisteellään, jättäen taakseen muun muassa Kanadan.

Norja dramaattiseen voittoon

Norja kampesi omassa playoff-ottelussaan 2-1-jatkoerävoittoon Sloveniaa vastaan. Kamppailun lopusta ei draamaa puuttunut, sillä Tapparastakin tutun Alexander Bonsaksenin jatkoerässä iskemää voittomaalia tarkasteltiin vielä videolta asti. Lopulta tuomaristo hyväksyi osuman ja näin Norja pääsi juhlimaan voittoa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Myös Slovenialla oli etenkin jatkoerän alkuun omat paikkansa, sillä joukkue pääsi aloittamaan lisäajan ylivoimalla, kun juuri Bonsaksen oli passitettu boksiin vain 11 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Slovenia ei kuitenkaan hyödyntänyt mahdollisuuttaan, ja täten Norja marssi voittoon vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen.

Norja saa seuraavaksi vastaansa Venäjän olympiaurheilijat, joten sen urakka ei missään nimessä tule olemaan helppo. Venäläiset toki hävisivät turnauksen ensimmäisen ottelunsa Sloveniaa vastaan, joten mikä tahansa on mahdollista.

Olympialaisten jatko-ohjelmaan pääset käsiksi TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Nashville iski erikoisen ja upean osuman – ”no-lookin no-look -syöttö”