Yle: Liiga varautunut aloittamaan kauden marraskuussa – pelimäärästä ei tingitä

Liiga on varautunut aloittamaan kauden vasta marraskuussa, mikäli hallitus ei ennen sitä höllennä yleisötapahtumien rajoituksia.

Yle uutisoi Liigan varautuneen kauden starttaamisen myöhäistämiseen. Liiga on perinteisesti julkaissut tulevan kauden otteluohjelmansa juhannuksen tienoilla, mutta toistaiseksi ilmassa kysymysmerkkinä leijuvan yleisötapahtumarajoitusten takia otteluohjelman julkaisu viivästyy.

Liiga on perinteisesti alkanut syyskuun alkupuolella. Mikäli näyttää siltä, että vielä syyskuussa rajoitukset ovat käytössä, on Liigalla suunnitelma asian varalle. Oli aloitusajankohta koska vain, ei Liiga aio karsia kauden 60 ottelun joukkuekohtaisesta määrästä otteluakaan.

”Olemme suunnitelleet 60 ottelun runkosarjan ja siitä ei tingitä. Aloittaminen riippuu hallituksesta: vapauttaako hallitus yleisötapahtumien rajoitteita vai ei. Odotamme hallituksen päätöksiä ja teemme sen jälkeen omat päätöksemme”, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto Järvelä sanoi.

Ulkoilmatapahtumissa katsojarajoitukset ovat tällä hetkellä 500 henkilön maksimimäärässä. Sisätilojen tapahtumissa on edelleen voimassa tiukemmat rajoitukset.

500 henkilön rajoituksilla Liigaa ei tulla pelaamaan, sillä se ei ole seuroille kannattavaa.

”Tavoitteenamme on saada 40–50 prosenttia katsojakapasiteetista täytettyä. Silloin selviäisimme, mutta joutuisimme silloinkin tekemään sopeuttamistoimia.”

Hallituksen on määrä keskustella rajoitusten purkamisesta jo tänään.


KATSO MYÖS: TPS hankki jälleen uuden venäläispelaajan