Zdeno Chara ylisti McDavidia – ”Olisi tehnyt NHL:ssä 16-vuotiaana 80 pistettä”

Boston Bruinsin Zdeno Chara ylisti McDavidia ennen viime yön kamppailua, kun karhupaidat oli kohtaamassa Edmonton Oilersin.

Moni pitää vasta 21-vuotiasta Connor McDavidia planeetan parhaana jääkiekkoilijana, eikä syyttiä. McDavid on loistanut NHL-kaukaloissa jo ensimmäisestä ottelustaan lähtien ja voittanut siinä sivussa kaksi kertaa liigan pistepörssin ja yhden MVP:n

Kyseessä on poikkeuksellinen pelaaja ja sen tietävät myös muut – esimerkiksi Boston Bruinsin Zdeno Chara. Karhupaitojen jättimäinen puolustajakolossi nimittäin intoutui ylistämään McDavidia ennen viime yön kamppailua, jonka Bruins vei lopulta nimiinsä lukemin 4-1. McDavid oli Oilersin ainoa maalintekijä.

Charan mukaan jääkiekon uusi sukupolvi on edellä aikaansa, viitaten juuri McDavidiin. Syyksi slovakkijätti näkee tähän parantuneet harjoitusmetodit.

– Sitä näkee, miten taitavia nämä (nuorukaiset) nykypäivänä ovat. Meidän aikanamme tällaista ei ollut olemassa. Jos joku olisi sanonut, että he ottavat pika- tai taitoluistelun kursseja, sinulle olisi naurettu, Chara kertoi 630 CHED:n haastattelussa.

McDavid oli lopulta se pelaaja, joka sai Charalta suurimmat kehut. Bruins-pakki heittikin ilmoille kovan väitteen, sillä hänen mielestään McDavid olisi loistanut NHL:ssä myös selvästi alaikäisenä pelaajana. NHL:ssä saa pelata 18-vuotiaasta lähtien.

– Hän olisi voinut pelata NHL:ssä 16-vuotiaana, hän on niin edellä aikaansa. 16-vuotiaana hän olisi luultavasti tehnyt NHL:ssä 80 pistettä, Chara täräytti.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Jösses, mikä nopeus! Connor McDavid teki kauden ensimmäisen