Ziga Jeglic laittoi käryn huolimattomuuden piikkiin – ”Olen käyttänyt lääkettä lääkärin määräyksestä”

Slovenian hyökkääjä Ziga Jeglic jäi kiinni dopingista. Nyt mies on avannut itse suunsa ja pistänyt käryn huolimattomuuden piikkiin.

Slovenian kiekkomaajoukkueen Ziga Jeglic kärähti kielletystä aineesta, minkä vuoksi hänet on poistettu meneillään olevista olympiakisoista. Voit lukea asiasta tarkemmin täältä.

Jeglic kärähti fenoterolista, jota käytetään muun muassa astmalääkkeissä. Asiasta kertoi alunperin urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS.

Nyt myös Jeglic on avannut suunsa, sillä hän julkaisi asian tiimoilta tiedotteen. Tässä hän laittoi koko dopingkäryn huolimattomuuden piikkiin. Samalla hän myös kertoi ottavansa vastaan mahdolliset jatkorangaistukset.

– Olen käyttänyt kyseistä lääkettä astmaan lääkärin määräyksen vuoksi. Minulle on kirjoitettu lääkkeestä reseptejä siitä lähtien, kun minulla todettiin viime vuonna Slovakiassa hengitysvaikeuksia. Valitettavasti en ole muistanut hakea tähän erikoislupaa, Jeglic kertoi tiedotteessaan AP:n mukaan.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Olen jättänyt huomioimatta sen, mitkä lääkkeet ovat sallittuja hengitysvaikeuksiini olympialaisten aikana. Pahoittelen huolimattomuuttani kaikilta niiltä henkilöiltä, jota tämä koskettaa ja hyväksyn jatkorangaistukset, joita minulle määrätään.

CAS kertoi nettisivuillaan, että Jeglic on poistettu olympialaisista, ja että hänellä on 24 tuntia aikaa poistua olympiakylästä. Slovenia vastaavasti hävisi playoff-ottelunsa aiemmin tänään Norjaa vastaan. Raportin ottelusta löydät täältä.

CAS:n mukaan antidopingjärjestö aikoo harkita jatkorangaistukset vasta olympialaisten jälkeen. Voit lukea CAS:n alkuperäisen tiedotteen rangaistuksineen tästä.

Suosittelemme myös:
Oskar Osala saa mahdollisuutensa – hyppää Leijonien kolmosketjuun