Klassikkovideo: Odottamaton tuuletus – Zigmund Palffy pussaa joukkuekaveriaan

Travis Green sai yllättävän hellyydenosoituksen Zigmund Palffylta.

Zigmund Palffy on yksi Slovakian kaikkien aikojen parhaista jääkiekkoilijoista. Vuosia sitten Palffylta nähtiin varsin yllättävä maalituuletus.

Zigmund ”Ziggy” Palffy on yksi Slovakian kaikkien aikojen parhaista jääkiekkoilijoista. Supetaitava laitahyökkääjä pelasi NHL:ssä kaikkiaan 684 ottelua yli pisteen per peli keskiarvolla (329+384=713). Slovakki edusti valtaosan NHL-urastaan New York Islandersia ja Los Angeles Kingsiä sekä piipahti yhden kauden ajan Pittsburgh Penguinsissa.

Zigmund Palffy oli tuttu näky myös Slovakian maajoukkueessa, jota hän edusti lukuisissa arvoturnauksissa. Hän oli muun muassa mukana voittamassa maansa toistaiseksi ainoaa maailmanmestaruutta. Lisäksi Palffy pelasi poikkeuksellisen pitkän uran kotimaansa pääsarjassa. Viimeisellä kaudellaan yli 40-vuotiaanakin hän naulasi 39 otteluun ”kohtalaiset” tehopisteet 26+47=73.

Yksi hämmentävä hetki taiturin uralla nähtiin New York Islandersin vuosien aikana. Palffy leiskautti maalin Martin Brodeurin selän taakse ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan, ja välittömästi tämän jälkeen moiskautti joukkuekaveri Travis Greenille pusun huulille. Green yllättyi silmin nähden tilanteesta ja kuittasi sen huvittuneella naurulla.

Green toimii tätä nykyä Vancouver Canucksin päävalmentajana.

Zigmund Palffyn erikoinen: ensin maali, sitten pusu

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Klassikkovideo: ”Raipe” syöttää maalin maajoukkueuransa viimeisessä vaihdossa